7 zadivljujućih (i uznemirujućih) fotografija koje će posramiti zagovornike pobačaja

Slike oblikuju razgovore i njihovo nastajanje. Fotografije koje su zabilježile Veliku depresiju, Holokaust, Pokret za građanska prava i slično, nisu samo svjedoci jedne ere, nego i primjeri kako su fotografije učinkoviti alat društvene promjene. Moćne fotografije koje ispunjavaju stranice povijesti pokrenule su borbu za pravdu i pogurale ljudski napredak.

Fotografija je možda najbolji način kojim se može prenijeti nasilje pobačaja, brutalnost industrije koja profitira od pobačaja i ljudsko dostojanstvo. Ispod se nalazi sedam dirljivih fotografija koje govore o strašnom nasilju pobačaja koje se vrši nad nerođenom djecom.

Upozorenje: fotografije su uznemirujuće

1) Beba Adelaide Caines

Baby Adelaide

U rujnu 2014. godine majka iz Ujedinjenog Kraljevstva, Emily Caines, objavila je sliku svoje prerano rođene kćeri Adelaide, koja je rođena u 24. tjednu trudnoće. U intervjuu za The Mirror, Caines je rekla da je fotografiju podijelila s javnošću kao svjedočanstvo o problemu nerođene djece s kojim se čovječanstvo nosi, te kako bi pokazala licemjernost zakona o pobačaju u Ujedinjenom Kraljevstvu, koje dopušta da se ubiju djeca koja su do 24 tjedan u utrobi majke.

„Naša fotografija pokazuje da Adelaide nije fetus, ona je bila potpuno formirana ljudska osoba“, Caines je rekla za The Mirror. „Pomisao da beba poput nje može biti legalno pobačeno na temelju nečijeg životnog stila je užas.“

Britanski je Mirror izvijestio da je ova snažna slika male Adelaide jedina fotografija koju njezini roditelji imaju izvan maternice, zbog toga što je Adelaide preminula ubrzo nakon poroda zbog komplikacija.

2) Beba Nathan Isaiah

Nathan

Beba Nathan Isaiah imao je 13 tjedana i 4 dana kada je došlo do spontanog pobačaja, a njegov kratak život unutar maternice ukazuje na problem koji čovječanstvo ima sa nerođenom djecom. Nathanovi roditelji, Allison i Daniel, saznali su da su izgubili sina nakon što su zatražili da čuju njegovo srce na ultrazvuku u 15. tjednu trudnoće. Kada otkucaji srca nisu registrirani obitelj je posjetila hitnu službu gdje su se nalazi potvrdili, k tome da se pokazalo da je Nathan preminuo nekoliko tjedana prije.

„Njegovo je malo tijelo bilo tako savršeno, sa 10 malih prstiju na rukama i nogama“, rekla je njegova majka. „Imao je nos, usta, dva mala oka i uši.“

Dok je obitelj žalila nad gubitkom Nathana, isto su tako podijelili svoja iskustva i priču o Nathanu kako bi ukazali na vrijednost svakog ljudskog života.

3) Gosnellova „Kuća strave“

Gosnell

Strašni detalji o liječniku iz Philadelphije koji je vršio pobačaje, Kermitu Gosnellu i njegovoj „Kući strave“ otkrili su da je on ubijao djecu koja su rođena živa nakon neuspjelog pobačaja, a nekima je i brutalno probadao vrat škarama. Kako su slike i svjedočanstva isplivala na površinu,, svijet je ostao u šoku.

Jedno je tavo dijete po imenu Mali Dječak B otkriveno tijekom racije na Gosnellovu ustanovu za pobačaje, zamrznuto u crvenu vrećicu od biootpada, zajedno s još 46 pobačene djece. Liječnički je stručnjak rekao sudu kako je dječak imao oko 28 tjedana kada je njegova kralježnica pretrpjela prijelom, a vrat zadobio rane slične ubodu škarama, koje je Gosnell zabio. Fotografije koje prikazuju Gosnellova neljudska i barbarska ubojstva ove djece ukazuju na nasilje koje je karakteristika pobačaja.

4) Ruke i stopala djeteta od 9 tjedana

Ruke i stopalaSlike pobačene djece imaju povijesnu snagu kako bi se ukazalo na humanost nerođene djece i strahote pobačaja. Ova fotografija pokazuje ruke i stopala 9-tjednog djeteta koji su stavljeni na kovanicu kako bi se vidjeli savršeno formirani prsti.

S obzirom da se većina pobačaja obavi u prvom tromjesečju, ovakve fotografije su dokaz o tome kako su nerođena djeca isto tako ljudska bića, čak i u najranijem životnom dobu. Slike fetusa pokazuju strahote pobačaja i nasilje koje se vrši nad nerođenom djecom.

5) „Ruka nade“

 

ruka nadePopularno nazvana „Ruka nade“ ova nevjerojatna fotografija pokazuje bebu Samuela Armasa kako se hvata za ruku kirurga, a slikao ju je fotograf Michael Clancy. Liječnici su operirali na bebi Samuelu in utero nakon što mu je dijagnosticiran poremećaj s kralježnicom. Clancy je izjavio kako je prije nego je uslikao ovu dirljivu fotografiju bio neodlučan glede pobačaja. „To je jednostavno čudesna fotografija, čudesan trenutak“, rekao je Clancy za Fox News u intervjuu nekoliko godina kasnije. „Ona prikazuje najraniju ljudsku interakciju ikada zabilježenu.“

Armasova majka, koja je dala intervju 10 godina nakon što je slika uslikana, rekla je za Fox News: „Samuel ovu fotografiju čini argumentom za život nerođene djece više od ičega. Ova se fotografija dogodila i Bog ju je iskoristio kako bi ljudima pokazao da je ova beba u maminom trbuhu živa. On je zadovoljan što ova fotografija to prenosi.“

Fotografija: Michael Clancy

6) Prisilni pobačaji u Kini

pobačaj Kina

U 2012. godini strašne fotografije ubijenih beba u Kini pokazale su strahote kineske odredbe o jednom djetetu. Slika prikazuje bebu koja je provela 9 mjeseci u maminom trbuhu, kako mrtva pluta u kanti vode. Fotografija je navodno poslana na kinesku tvrtku Baidu koja se bavi uslugama za internet prije nego je uzrokovala bijes diljem kineskih društvenih mreža. Engleski izvještaju prenose kako je trudna majka bila prisiljena roditi, i da je dijete ostavljeno poslije poroda da se uguši u kanti vode. Reggie Littlejohn, osnivač udruge koja se bavi pravima žena „Rights Without Frontiers“, rekao je kako se u Kini često ubijaju djeca u kasnoj trudnoći.

„Prisiljeni pobačaju u Kini su rat protiv žena“, rekao je Littlejohn. „To je službeno, državno silovanje. Bebe u kasnoj trudnoći su otrovane injekcijom u lubanju ili gušenjem u kanti vode.“

I druge su fotografije prisilnih pobačaja u Kini izazvale burne reakcije.

7) Beba Walter Joshua Fretz

Walter 1

U ljeto 2013. godine Lexi Fretz je nosila 19-tjednog sinčića. Ništa nije bilo neuobičajeno sve dok Fretz nije primijetila da su čudne točkice koje su se ranije pojavile odjednom postale roza. Fretz je bila zabrinuta pa je otišla u hitnu službu, kasno navečer taj dan iznenada je dobila trudove. Njezin 19-tjedni sin Walter nije dugo poživio van utrobe, i umro je samo par minuta nakon poroda.

„Držala sam ga, mazila sam ga dok mu je srce još kucalo, i držala sam ga blizu svoga srca“ rekla je Fretz. „Brojala sam mu prstiće i ljubila njegovu malu glavu. Uvijek ću njegovati ta sjećanja na njega koja imam. Bio je potpuno formiran i sve je bilo tamo, mogla sam vidjeti njegovo srce kako kuca kroz njegova mala prsa.“

Walter 2

Ove dirljive fotografije Waltera, koje je uslikao suprug, ostavile su veliki trag na tisućama ljudi.

Fotografija: F2 Photography, Lexi

Autorica: Becky Yeh; Prijevod: Ida R.; Izvor: Liveaction.org