NaslovnicaŽivotŠto sam shvatila kada je moj suprug otišao?

Što sam shvatila kada je moj suprug otišao?

Postoji nekoliko važnih stvari koje je blogerica Brie Gowen shvatila kada je njezin suprug otišao. Evo što je podijelila u svojoj objavi:

Mi smo jedna čudna obitelj koja voli provoditi vrijeme zajedno. Idu li mi djeca ikada na živce? Naravno! No većinu smo vremena nerazdvojni. Zbog toga preseljenje u pokretnu kućicu nije bilo tako velika stvar.

Iako smo prije imali veliku kuću, provodili smo većinu našeg vremena zajedno u jednoj sobi tako da nam nije bilo teško smanjiti naš budući dom na veličinu te jedne zajedničke sobe. Odabrali smo sami obrazovati našu djecu kako bi nekako izveli da ih ne šaljemo u vrtić.

Čak i spavamo zajedno i iako se ne naspavam baš „savršeno“ svake noći sa svima njima u krevetu, ne mogu zamisliti to spavanje nikako drugačije. Kasno na večer moj suprug i ja bi začuđeni gledali u našu djecu komentirajući kako želimo zaustaviti vrijeme. 

No, nemojte misliti da moj suprug i ja ne čekamo ono vrijeme kada ćemo jednom biti sami. Mislim, odlazak na neko zabavno mjesto bez osoba koje se žale da ih bole noge i da im je dosadno? To. Zvuči. Divno. Da, mi smo bliska obitelj, no moj suprug i ja smo još povezaniji par. 

Hej, pa mogla bih provoditi 24 sata na dan s tim čovjekom. Nikada me ne umori njegova prisutnost. Čak i kada svatko radi nešto svoje, odvojeni jedno od drugoga (jer, ono, ne mogu se ja baš uživjeti u njegove igre), postoji nešto posebno samo u činjenici da smo u istoj sobi. Ja ću čitati knjigu dok se on bori protiv zlih piksela i sve se čini sigurno i uravnoteženo kada dišemo isti zrak. Jednostavno je tako. Mislim da biste mogli reći da je on salsa za moj taco. Ili da je on duga nakon moje kiše. Znam da zvuči otrcano, ali se moram složiti s Tom Cruseom (i ovo je jedini put da ću to reći). Moj me suprug upotpunjuje. 

Pa, dok sam stajala vani prošlu večer, s kćerima pod mojim rukama nakon plakanja, pogodilo me je. One su se oprostile s njim, pokušavajući se smijati dok su im suze tekle niz oči, a tada mi je na pamet pao pozitivan aspekt toga što moj muž odlazi.

Čvrsto sam zagrlila svoje kćeri dok su njihova mokra lica čvrsto uranjala pod moja rebra te sam shvatila koliko smo blagoslovljene. Čak i dok je moja srodna duša odlazila za aerodrom na put bez mene pokraj njega, osjetila sam se blagoslovljenom. 

Imala sam nekoga tko će mi nedostajati. 

Pretpostavljam da mi to ne pada često na pamet. Mislim, često zahvaljujem Bogu za mog supruga, ali je bilo vrlo lako uzeti zdravo za gotovo tu ljubav koju dijelimo. Brak s njim bio je tako lak, i nažalost, za mnoge nije tako. Imala sam ratnika u svome kutu, muškarca koji bi dao svoj život kako bi spasio moj.

Nemaju sve dame u nevolji svog viteza, a čak i da ga imaju, njihov oklop nije uvijek sjajan. Imala sam nekoga tko bi mi nedostajao i dok su svijetla na automobilu mog supruga nestajala, znala sam da naši osjećaji neće nestati.

Svaki dan naša veza raste, a znam da je nekima veza došla do točke stagnacije. Za druge je to možda slijepa ulica. Imala sam osjećaj kao da je naše zajedničko putovanje tek započelo i zbog toga se nisam osjećala tužnom. 

Samo da vam kažem. Osoba manje u krevetu ne znači da ima više mjesta i da je udobnije! Ne znam je li on cijelo ovo vrijeme bio moja vreća koja je primala udarce umjesto mene, ili što drugo, ali znam da je prošla večer (bez mog supruga) bila prilično neudobna tijekom spavanja. Jako mi je drago što se za dva dana vraća. Vidite, imam nekoga tko mi se vraća. 

Dok sam ležala s kćerima prošlu večer razmišljala sam o tome. Njihov tata će se vratiti. Kada sam bila stara kao moje kćeri, moj je otac otišao i nije se vratio. Nije se osvrnuo. I do dan danas se nije pokušao iskupiti za to izgubljeno vrijeme. Ponekad sam se osjećala nevažnom, kao da je dio mene još uvijek ona 8-godišnja djevojčica koju je bilo tako lako ostaviti.

Ponekad se pitam, razmišljajući o mom dugom popisu traženja ljubavi s krivim ljudima, je li mi Bog dao Bena kako bih se mogla osjećati voljenom i cjenjenom. Mislim da vjerojatno jest. On je moj dar s neba kako bi mi pomogao zacijeliti rane od odbacivanja koje se čvrsto drže za moje srce. 

Imam nekoga tko će mi nedostajati. 

Imam nekoga tko se vraća nakon što ode. 

Imam nekoga tko voli mene i našu djecu više nego samoga sebe i ako ga trebam podijeliti s drugima na dan ili dva, pretpostavljam da mogu dijeliti to bogatstvo. HAHA. 

Nemojte pomisliti da ne odbrojavam! Ili da ću se imalo naspavati večeras. 

Autorica: Brie Gowen; Izvor: Faithit.com

PROČITAJTE JOŠ: