8-godišnjak je došao u školu smrznute kose, učiteljicino se srce slomilo kada je čula njegovu priču

Dječakova želja za učenjem je bila snažnija od njegovog straha od hladnoće.

8-godišnji dječak je došao u školu sa smrznutom kosom i glavom. No ono što je puno dirljivije je njegova životna priča koja je slomila učiteljicino srce.

Većina 8-godišnjaka se brine o svojim prvim simpatijama, najdražim igračkama i o zadaći koju moraju napisati prije škole. Nažalost, 8-godišnjak Wang Fuman iz Kine se mora brinuti za te stvari, ali i za još mnogo toga.

Wangova nesreća je bila zataškana dok učiteljica nije objavila sliku dječaka kada je došao u školu jedno jutro. Njegova je glava i kosa bila gotovo potpuno smrznuta, a njegovi su obrazi bili žarko crveni zbog niskih temperatura – što je radio na hladnom tako dugo?

Foto: Facebook

Iako ne znamo puno o ovom malom hrabrom dječaku, znamo da je njegova pozadina jako tužna. Wangova je majka napustila obitelj zbog čega se Wangov otac morao preseliti u veliki grad da nađe posao, a jadni je Wang prepušten baki koja je živjela kilometrima dalje od osnovne škole.

Javni prijevoz nije postojao tako da Wang nije imao kako do škole – svaki dan je hodao 5 kilometara u jednom pravcu kako bi došao do škole.

Neke je dane padala kiše. Neke je dane bilo užasno vruće. Tijekom najhladnijih zimskih jutara Wang bi obukao svoj najdeblji kaput i krenuo do škole.

To je bio slučaj tijekom ledenog zimskog jutra kada se pojavio u školi sa smrznutom kosom. Maleni je dječak jedva pomisao svoje oči, a njegovi su se školski kolege usredotočili samo na njegov izgled. Upirali su prstom u njega i smijali mu se dok Wang nije pognuo glavu od srama.

Foto: Facebook

Oni nisu imali pojma da je Wang došao sam u školu dok su temperature bile ispod nule – čak su mu se dijelovi prstiju ozlijedili od hladnoće. Wangova želja za učenjem je bila snažnija od njegovog straha od hladnoće.

To je lekcija koju će njegovi okrutni školski kolege morati naučiti ako jednog dana žele biti uspješni!

Foto: Facebook

Navodno je Wang tog dana bio iznimno usredotočen na dolazak u školu jer su trebali pisati veliki test. Jako malo osmogodišnjaka bi učinili nešto takvo da poboljšaju svoje izglede za život, ali i za život svoje obitelji.

Možemo se samo nadati da će se Wangova situacija poboljšati. No s takvom voljom je jasno da mu je jako stalo do svog obrazovanja.

NAJNOVIJE!