8 rečenica koje mogu spasiti vašu vezu

Ovih 8 jednostavnih rečenica mogu spasiti svaku vezu. Mogle bi vas iznenaditi!

Žao mi je

Ovo su dvije male riječi koje mogu učiniti da se svijet promjeni. Te riječi mogu zaustaviti svađu, mogu smiriti oluju osobnog sukoba, a mogu ublažiti vremensku bombu koja će eksplodirati u konfrontacije. Ne boli reći „Žao mi je“. To je tako jednostavno. To ne ponižava, ali zapamtite: „Bog se protivi oholima, ali daje milost poniznima“ (Jakov 4,6). Petar je rekao u biti istu stvar, „Bog se protivi oholima, ali pokazuje milost poniznima“ (Prva Petrova 5,5), a govoreći žao mi je ponekad može poniziti drugu osobu također kada postoji neslaganje.

Molim te, oprosti

Jedan čovjek mi je rekao da je bio kivan godinama prije nego što se konačno riješio toga. U ovom izvanrednom slučaju, on mi je rekao da je otišao prijatelju koji ga je uvrijedio prije dosta godina i razgovarao s njim o godinama staroj uvredi i rekao da mu je žao što je kivan sve ove godine i zatražio od čovjeka da mu oprosti. Vjerovali ili ne, drugi čovjek je počeo plakati i rekao da je zadržao raznorazne kivnje, ali jedino što je otkrio je da je neopraštanje poput kiseline koja jede vlastiti spremnik. Obnovili su svoje prijateljstvo i sada su bliski… sve zbog jednog čovjeka koji doista nije bio ni uzrok razlaza, otišao je do svog starog prijatelja i rekao: „Molim te, oprosti mi.“

Volim te

Nikad nisam znao reći to mojoj braći… mojoj ženi da, ali mojoj braći u Kristu… nikada! Danas, ne stidim se reći svojim prijateljima ili kolegama vjernicima da ih volim i ja vjerujem da je to jedna od najvažnijih stvari koje jedno ljudsko biće može reći drugome. Čak to kažem u e-mailovima mojim prijateljima. Moja supruga i ja ostavljamo ljubavne poruke jedno drugom ako nismo u stanju vidjeti se prije nego jedno od nas napusti kuću taj dan. Uvijek završavamo svaku poruku sa „Volim te.“ Također su to naše zadnje riječi ako odlazimo negdje, jer one mogu biti posljednje riječi koje smo ikada čuli jedno od drugog u slučaju da se možda dogodi nešto tragično.

Zaključak

Ja doista vjerujem da su 8 najvećih riječi koje se mogu izreći da bi spasile vezu: „Žao mi je, molim te oprosti“ i „Volim te.“ Ovo je takva vrsta riječi koje ne samo da spašavaju odnose, nego i prijateljstva. Ne dopustite da te riječi izlaze iz usta nevoljko, nego jednostavno, prirodno, i osjećajno. One mijenjaju ljude i odnose, pa čak i osoba koja ih izgovora možda neće više biti ista.

Autor: Jack Wellman

NAJNOVIJE!