Bio je gay striper, a onda se jednog dana Bog umiješao u njegov život

Samuel je bio gay striper. Patio je od teške depresije, a onda se jednog dana u njegov život umiješao Bog. 

Sve je počelo tako što se kubanski mladić nije uklapao među dječake. Prijateljice su mu bile djevojke. Kada je napokon dobio muškog prijatelja, uzbudio se, zbunio i počeo misliti da je to romantična stvar. Prijateljice su ga poticale da prihvati homoseksualni identitet.

Kada je rekao svom prijatelju da mu se sviđa, dobio je odbijenicu. To je dovelo do toga da je pao u depresiju.

Rat za spolni identitet

Rat se vodio za njegov spolni identitet. Dok su se roditelji borili da upozna Božji put, a prijatelji su ga vukli u svijet. Kada je napokon rekao mami za svoju istospolnu privlačnost, poslala ga je u kamp kako bi riješio taj problem.

Kamp nije imao učinka.

“Svijet mi je govorio da volim sebe, pa sam prihvatio da sam homoseksualac i da ću se uvijek voljeti muškarce”, kaže.

Srednju školu pohađao je od kuće. To je samo pogoršalo stvari jer je bio odsječen od svih svojih prijatelja. Usamljen, postao je ovisan o svom računalu i plakao je svaku večer.

“Znao sam ulaziti u virtualnu svijet i pretvarati se da sam netko tko nisam jer sam bio toliko nesiguran u sebe”, sjeća se.

Mislio je da će odlazak na studij biti put bijega. Svoju strast pronašao je u glumi, umjetnosti i glazbi.

“Sjećam se da sam imao aplikaciju u kojoj ste mogli pronaći muškarce na svom području i naći se s njima. Bio sam ovisan o aplikaciji. Očajnički sam htio da me netko voli.”

Napustio je pjevanje i glumu i postao osobni trener, ali i striper
Foto: facebook.com/SamuelAbrahamP

Napustio je pjevanje i glumu i postao osobni trener, ali i striper

U to se vrijeme Samuel jako razbolio, bio je hospitaliziran i slomljena srca. Njegova se depresija pogoršavala dok nije napustio glumačku školu.

“Prvi put sam se osjećao potpuno izgubljeno. Nisam čak ni znao volim li i dalje pjevati i glumiti.”

Samuel je pronašao novu ljubav vježbajući u teretani. Postao je i osobni trener. Tada se odlučio napokon odseliti od roditelja.

“Mama i tata, selim se u New York!”, rekao im je jednog dana. “Tako sam se preselio u New York s njihovom pomoći, poput milosrdnih roditelja koji vole, iako su znali da to nije najbolje za mene. Znali su da se moram brinuti sam za sebe.”

Samuel nije imao novca i prijatelja, ali radio je kao osobni trener. Počeo je trenirati drag queen [gay muškarac koji simulira ženu], koja ga je poticala da se bavi go-go plesom i zabavlja ljude.

Danju je radio u teretani, a noću bio striper.

“Plakao sam svake noći i razmišljao o samoubojstvu”, sjeća se. “Bio sam krajnje depresivan. Nisam znala tko sam i niti koji je smisao mog života.”

“Iako sam znao postoji Bog, nisam se mogao boriti protiv tih iskušenja.”

Prelazio je od posla do posla, države do države i odnosa u odnos. Bio je iscrpljen.

Dan kada se obratio Bogu

Jednog dana zamolio je Boga za znak da je stvaran. Uključio je kršćanski radio i sljedećeg jutra Samuel je osjetio mir oko sebe.

“Sjećam se da sam pao na koljena i molio se Bogu. Rekao sam: ‘Od ovog trenutka ću svoj život posvetiti Tebi i sve što učinim bit će za Tebe.”

Predao je svoj život Isusu Kristu i ponovno se rodio.

Nije više mario za to da bude slavan. Počeo je redovito ići u crkvu i duboko je “zaronio” u kršćanstvo. Sada koristi svoj talent za pjevanje da slavi Boga.

“Kada ljudi pitaju jesam li homoseksualac, kažem: ‘I dalje imam istospolnu privlačnost, ali ne dopuštam da me to definira. Ja sam dijete Božje.’ Bog mi je toliko otkrio proteklih mjeseci i pokazao mi je tko sam zapravo.”

Svjedočanstvo Samuela Pereza u cijelosti možete pogledati u videu u nastavku.

NAJNOVIJE!