Zvijezda društvenih mreža: Ima 81 godinu, umjetna koljena i uživa u teretani

Ova starica je zvijezda društvenih mreža. Iako ima 81 godinu i umjetna koljena, ona nekoliko puta tjedno uživa u teretani.

Erika sa suprugom živi u Njemačkoj. Kada su djeca odrasla i odselila se od kuće, počela se osjećati usamljeno. Imala je viška vremena i počelo joj je biti dosadno … Kći ju je upisala u teretanu. U početku je Erika odlazila nekoliko puta tjedno. Treninzi su joj bili kratki i ne baš intenzivni. No, s vremenom se strast prema fitnesu povećala.

Lako sudjeluje u raznim sportskim izazovima

“Ako mogu promijeniti stereotip o starijim ljudima i boriti se protiv uvjerenja da je zreo život dosadan i nezanimljiv, onda sam jako sretna”, kaže Erika.

VIDI OVO: Ova baka (94) pretvara malo selo u svoju umjetničku galeriju: Ručno oslikava crkvu i sve kuće

Erika radi na različitim razinama kondicije i stalno postavlja nove ciljeve. “Pronađite sportsku aktivnost koja vam se sviđa, inače se nećete moći držati svojih ciljeva. Ako niste disciplinirani, pronađite osobu za obuku.”

Kako to da su snimke njezinih vježbi došle do interneta? Kći ju je nagovorila da snimi svoj trening i podijeli ga s korisnicima društvenih mreža. Objavljuje na raznim platformama, a najveća senzacija je na TikToku. Svaki tjedan objavljuje dvije do tri snimke.

Tijekom lockdowna zbog pandemije trenirala je kod kuće

Ni za vrijeme lockdowna nije prestala objavljivati ​​snimke. Na nekima se može vidjeti plesna koreografija koju izvodi zajedno sa suprugom.

“Svatko ima slobodan dio tla na kojem može izvesti bilo koju vježbu. Uvijek možemo nešto smisliti, a na internetu ima toliko ideja”, priznaje s osmijehom.

VIDI OVO: Ovaj čovjek svaki dan pliva kroz mutnu rijeku. Kad saznate zašto, ostat ćete bez teksta!

Unatoč tome što ima dva umjetna koljena, Erika je i dalje u formi. “Zbog koljena ne mogu tako dobro trčati niti skakati. No, druge stvari funkcioniraju onako kako bi trebale”, našalila se.

“Počašćena sam!”

Iznenađena je velikom popularnošću. “Nisam ni sanjala o takvom odgovoru”, kaže Erika. Čast joj je što je mladi vide kao izvor inspiracije. Prima tisuće komentara od korisnika koji se dive njezinoj strasti.

Baka priznaje da su joj Instagram i TikTok pomogli ne samo da ostane u toku sa suvremenom tehnologijom, već i da ostvari kontakte s drugima. Mišljenja internetske zajednice motiviraju ju da postavi nove ciljeve.

NAJNOVIJE!