Ne znate kako reagirati na životne poteškoće? Obavezno pročitajte ovo!

Svi mi nailazimo na razne izazove, poteškoće i prepreke na životnom putu. Pitanje je kako reagiramo, odgovaramo na njih, kako se nosimo s padovima, neuspjesima, kako mijenjamo okolnosti i kako te okolnosti mijenjaju nas.

Ova poučna priča će vam pomoći da ih lakše podnesete:

Jednom, djevojka je otišla posjetiti oca. Bila je tužna i rekla mu je:

“Tata, toliko sam umorna od svega, sve je krenulo po zlu na poslu, i u mom privatnom životu, nemam više snage boriti se. Što da radim?”

Njezin otac je odgovorio: “Pokazat ću ti.”

Stavio je tri posude s vodom na vrele ringle – u jednu je ubacio mrkvu, u drugu jaje, a u treću kavu. Nakon nekoliko minuta isključio je štednjak i pitao kćer:

“Što se dogodilo sa svakom od njih?”

– “Mrkva i jaje su skuhali, a kava se rastvorila,” odgovorila je djevojka.

“Naravno,” odgovorio je otac, “ali ako pažljivije razmotrimo, možemo vidjeti da je mrkva, koja je bila tvrda, postala meka. Ali jaje koje je bilo lomljivo i tečnije, sada postalo tvrdo. Oni i dalje izgledaju isto kao i prije, ali iznutra su potpuno drugačiji i to zbog utjecaja iste neprijateljske “sile”.

Isto se događa i s ljudima. Oni koji su djelovali da su jaki izvana, pod pritiskom mogu to izgubiti, ali postoje i oni koji djeluju “lomljivo”, slabašno i nježno, ali su jači i snažniji kada se suočavaju s istim teškim okolnostima. ”

– “A što je s kavom?”

– “Eh, kava je najzanimljivija. Potpuno se rastvorila u novoj, agresivnoj sredini, i – promijenila je. Pretvorila je kipuću vodu u divan, osvježavajući napitak. Kava je kao čovjek koga ne mogu promijeniti različite okolnosti, i umjesto da se mijenja pod pritiskom, on ih pretvara u nešto novo, pronalazi način kako izvući korist i steći nova znanja …

Poanta je u tome da kako reagiraš na teške situacije – u potpunosti ovisi od tebe. To je tvoj izbor.

NAJNOVIJE!