Osjetite li Isusov dodir u svom životu? Priča ove majke će vas ostaviti u suzama!

Dok je trajao naš strašan građanski rat, jedna je majka primila vijest da je njezin sin ranjen u bitki na bojnom polju Wildernesss. Sjela je na prvi vlak i krenula da ga nađe iako je Ministarstvo rata donijelo naredbu da se nijednoj ženi ne dopušta doći na bojišnicu. Ali majčinska ljubav ništa ne zna o naredbama te je suzama i molbama uspjela prodrijeti do Wildernessa. Na kraju je pronašla bolnicu u kojoj je bio njezin sin.

Otišla je liječniku i rekla: “Hoćete li mi dopustiti da odem na odio i njegujem sina?” Liječnik je rekao: “Upravo je zaspao i u vrlo kritičnom je stanju te se bojim da ako ga probudite, uzbuđenje će biti tako veliko da će ga odnijeti. Bolje da malo pričekate i ostanete ovdje dok mu ja ne kažem da ste došli. Ja ću mu to iznijeti postupno.” Majka je pogledala liječniku u lice i rekla: “Doktore, pretpostavimo da se moj sin ne probudi, ja ga onda više nikada neću vidjeti živa! Dopustite da odem i sjedim pored njega. Neću progovoriti ni riječi.” “Možete, ako nećete govoriti”, rekao joj je liječnik.

Tiho je došla do ležaja i pogledala u lice svoga sina. Kako ga je čeznula vidjeti! Kako su joj oči uživale dok ga je gledala! Kad se dovoljno približila, nije mogla zadržati ruke i nježno mu je položila ruku na čelo. Onoga trenutka kad je njezina ruka dotakla njegovo čelo, bez da je otvorio oči, šapnuo je: “Majko, došla si!” Poznavao je dodir drage ruke. U njoj je bila ljubav i suosjećanje.

Isusov dodir
Snimka zaslona

Ah, grešniče, osjetiš li dragi Isusov dodir, prepoznat ćeš ga; tako je pun nježnosti. Svijet se može neljubazno ponašati prema tebi, ali Krist nikada. U ovom svijetu nikada nećeš imati boljeg prijatelja. Ono što trebaš je da danas dođeš k njemu. Dopusti da stavi jednu svoju dragu ruku pod tebe, a drugu oko tebe i držat će te svojom silnom snagom te čuvati, a ovo tvoje srce ispuniti nježnošću i ljubavlju.

Mogu zamisliti kako neki od vas pitaju: “Kako da dođem k njemu?” Upravo kao što biste došli svojoj majci. Jeste li svojoj majci nanijeli veliku bol i krivicu? Ako je tako, odete k njoj i kažete: “Majko, želim da mi oprostiš.” Postupajte s Kristom na isti način. Pođite danas k njemu i recite mu da ga niste ljubili i da se niste lijepo ponašali prema njemu; priznajte mu svoje grijehe i vidjet ćete kako brzo će vas on blagosloviti.

Autor: D. L. Moody; Izvor: Put života

NAJNOVIJE!