Pravilno shvaćanje molitve

Ono što mislimo o molitvi, bilo da je ispravno ili pogrešno, temelji se na našem umnom shvaćanju. Pravilno shvaćanje molitve jest da o njoj mislimo kao o disanju našim plućima i o krvi koja protječe kroz srce.

Naša krv teče i disanje se nastavlja ”bez prestanka”; čak nismo ni svjesni toga, ali ono se nikad ne zaustavlja. I nismo uvijek svjesno da nas Isus održava u savršenoj vezi s Bogom, ali ako smo Mu poslušni, On će to uvijek učiniti.

Molitva nije neka vježba, ona je život vjernika. Pazi da te ništa ne zaustavi u molitvi. ”Bez prestanka molite!” – budi kao dijete kad u svojem srcu moliš Boga bez prestanka.

Isus nikad nije spomenuo da postoje i neuslišane molitve. Posjedovao je neograničenu sigurnost znajući da će molitva uvijek biti odgovorena.

Posjedujemo li po Božjem Duhu tu neizrecivu sigurnost koju je Isus imao o molitvi, ili mislimo na ona vremena kad nam se činilo da Bog nije odgovorio na naše molitve?

Isus je rekao: ”Jer svaki koji moli prima” (Mt 7,8). A mi ipak kažemo: ”Ali, ali…” Bog odgovara na molitve na najbolji način, ne samo ponekad, već uvijek.

PROČITAJTE: 6 molitvi na koje Bog uvijek odgovara

Međutim, dokazi za odgovor u području kojeg mi priželjkujemo ne slijede odmah. Očekujemo li da nam Bog odgovori na naše molitve?

Opasnost na koju nailazimo jest u tome da želimo razvodniti ono što je Isus rekao, kako bi se slagalo s našim zdravim razumom. Ali ako bi to bilo samo na temelju zdrava razuma, onda ono što je On rekao ne bi bilo vrijedno ni spomena.

Ono što je Isus govorio o molitve nadnaravne su istine koje nam objavljuje.

Autor: Oswald Chambers

NAJNOVIJE!