7 jednostavnih koraka za poboljšanje molitvenog života

Molitva je jedna od najvažnijih stvari u životu kršćana. To je najvažniji komunikacijski proces koji nam dopušta razgovor s Bogom.

Molitva je ključna za život kršćana jer nas čini sličnijima Isusu te nam otkriva srce i um Boga. Ako ste ikada pomislili da nešto nedostaje vašem molitvenom životu, donosimo 7 koraka za njegovo poboljšanje:

Počnite sa slavljenjem i čašćenjem Boga

Učinkovita molitva je više od nabrajanja naših želja. Uzmite si vremena kako bi zahvalili Bogu za sve što je učinio u vašem životu i blagoslove koje vam je dao. Dajte Mu slavu i hvalu koju zaslužuje. Započinjanje molitve usredotočujući se na Boga pomaže da shvatite koliko je On zapravo moćan.

VIDI OVO: Kako moliti i vidjeti rezultate?

Uvijek se molite

Biblija nam govori da se neprestano molimo (1. Solunjanima 5,17). Nemojte se samo moliti prije odlaska u krevet ili prije objeda. Možete se moliti dok se vozite na posao, dok čekate u redu za kavu ili dok šetate psa. Pričajte s Bogom kroz cijeli vaš dan.

Molite za druge

Ne zaboravite moliti se za druge. Bio to vaš muž, žena, djeca, roditelji, prijatelji ili ta osoba na poslu koja vas jako živcira.

Vjera

Molitva i vjera idu ruku pod ruku. Nakon što se molite za nešto onda se trebate prestati brinuti te trebate imati puno povjerenje da je objekt vaše molitve sada potpuno u Božjim rukama.

VIDI OVO: Ovako trebamo moliti da bi Bog odgovorio

Nemojte samo vi govoriti nego pustite Bogu da govori vama kroz Svoju Riječ

Molitva je razgovor s Bogom. Glavni način na koji Bog priča s nama jest kroz Njegovu Riječ, Bibliju. Čitajte Božju Riječ te ostanite u tišini nekoliko minuta. Neka tada Bog govori. U najviše slučajeva nećete čuti pravi glas, ali Bog može ubaciti neke ideje u vaš duh.

Budite konzistentni u vašem molitvenom životu

Nemojte da „ulete” stvari između vas i vašeg vremena s Bogom. Ponekad je lako smesti se svakodnevnim stvarima te smo u iskušenju odgoditi naše vrijeme s Bogom. Nemojte. Kao ljudi, mi trebamo hranu, piće i san kako bismo preživjeli, no kao kršćani trebamo molitvu na isti način.

VIDI OVO: Kako moliti u jedinstvu s Duhom Svetim?

Budite ustrajni u molitvama

Nemojte se bojati često koristiti iste molitve. Biblija kaže da je ustrajnost zapravo vrlo korisna: „Tražite Jahvu i njegovu snagu, tražite svagda njegovo lice ” (1. Ljetopisa 16,11)

Autor: Doreen Nyanchama; Prijevod: Ida U.; Izvor: Faithpanda.com

NAJNOVIJE!