Ne bojte se životnih promjena

Ne bojte se iznenadnih životnih promjena, jer Bog je nepromjenjiv, svemoguć i Njegova obećanja uvijek vrijede za vas.

Ljudi baš ne vole promjene. Volimo da stvari budu poznate i predvidljive. Volimo znati što možemo očekivati ​​kada se probudimo svako jutro. Ali život se stalno mijenja.

Ponekad promjene iznenada dođu u naš život. Mnogi postanu zbunjeni i prestrašeni. U iskušenju smo da bježimo od promjene, kao da joj ikada možemo pobjeći.

Bog se nikad ne mijenja

Budući da se svijet oko nas stalno mijenja, važno je imati nadu da bismo uslijed svega mogli mirno stajati. Istina je, postoji jedna stvar koja se nikad ne mijenja, koja ostaje ista: naš nepromjenjivi Bog. Potvrdio je to riječima:

“Jer ja, Jahve, ne mijenjam se, a vi se, sinovi Jakovljevi, mijenjate bez prestanka!” (Malahija 3, 6)

Kod Boga nema nedosljednosti ili promjene. Isti Bog koji je stvorio ovaj svijet je isti Onaj koji je sreo Mojsija na brdu Sinaj. Isti Bog koji je oprostio Davidu preljub je isti Onaj koji je dao svoga Sina da na križu umre za naše grijehe.

Jučer, danas i zauvijek On je Bog koji je “milostiv i milosrdan, spor na srdžbu, bogat dobrotom … dobar svima, milosrdan svim djelima svojim” (Psalam 145, 8–9).

Božja Riječ se nikad ne mijenja

Budući da se Bog nikada ne mijenja, ni Njegova se Riječ ne mijenja. Sve što je rekao o sebi ostaje zauvijek istina. Sve što je rekao o tome zašto i kako je nastao svijet, o onome što nije u redu sa svijetom i što je učinio da spasi svijet, nikad se neće promijeniti.

“Nebo i zemlja proći će, ali riječi moje neće proći.” (Matej 24, 35)

Bez obzira na to što netko može reći, bez obzira na to tko negira ili prkosi Božjoj Riječi, ona se ne mijenja.

Dovijeka, o Jahve, riječ tvoja ostaje, stalna poput nebesa. (Psalam 119, 89)

Budući da se Njegova Riječ nikada ne mijenja, Njegova obećanja za nas ostaju istinita:

“Ne boj se jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.” (Izaija 41, 10)

“Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadnem budućnost i nadu.” (Jeremija 29, 11)

Naša stijena i sidro

Nepromjenjivi Bog i Njegove nepromjenjive riječi stvarne su stvari na kojima možemo temeljiti svoj život. On je stijena dovoljno velika i dovoljno snažna da na njoj možemo izgraditi kuću. On je sidro dovoljno veliko i snažno da drži naše duše usred životnih valova i oluja.

Zbog tih istina, kad se sve u životu čini preokrenuto naopako, s psalmistom možemo reći:

Bog nam je zaklon i utvrda, pomoćnik spreman u nevolji. Stoga, ne bojmo se kad se ljulja zemlja, kad se bregovi ruše u more. Nek’ buče i bjesne valovi morski, nek’ bregovi dršću od žestine njihove: s nama je Jahve nad Vojskama, naša je utvrda Bog Jakovljev! (Psalam 46, 2-4)

Stvari će se i dalje mijenjati u svijetu i u našem životu. Neke od tih promjena osjetit ćemo poput sićušnih valova, dok ćemo druge osjećati poput vala od tri metra. Ali bez obzira na to, ne bojte se životnih promjena. Ne morate se skrivati. Ne trebate očajavati. Vaša stijena i sidro je vaš Bog, čiji karakter i obećanja ostaju zauvijek nepromjenjivi.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!