“Ja sam tu! S tobom prolazim kroz sve”

Naš Bog nam je dostupan u bilo koje doba, po danu i po noći. Stalno nam je s desne strane. Voljan nam je govoriti i voditi nas.

“Bog nam je zaklon i utvrda, pomoćnik spreman u nevolji. Stoga, ne bojmo se …” (Psalam 46, 2-3)

Svijet prolazi kroz nevolje. Nacije drhte zbog koronavirusa i posljedica koje će ostaviti. Osobni problemi i patnje rastu. Ipak, usred svega, Psalam 46 odjekuje Božjim ljudima širom svijeta: “Ja sam u vašoj sredini. Ja prolazim s vama kroz sve to. Moji ljudi neće biti uništeni. Bit ću stalna pomoć mojoj crkvi.”

Bez obzira što se događa, ne trebamo se bojati

Božja Riječ je tako snažna, tako ohrabrujuća i govori nam: “Nikad se ne trebate bojati. Nije važno što se događa posvuda. Zemlja se može potresati. Oceani mogu rasti. Planine se mogu srušiti u more. Stvari su možda u potpunom kaosu. Nemiri svuda oko vas. Ali Ja sam pomoćnik svome narodu.”

VIDI OVO: Danas budite hrabri: Bog prolazi s vama kroz sve

Možda se pitate: “Kako nam Bog donosi pomoć u našim nevoljama?” Njegova pomoć dolazi u daru Njegovog Duha koji prebiva u nama i čini Očevu volju u našem životu. Biblija nam iznova i iznova govori da je naše tijelo hram Duha Svetoga. Naš Bog nam je dostupan u bilo koje doba dana. Stalno nam je s desne strane. Voljan nam je govoriti i voditi nas.

Krist je u nama, a mi u Njemu

Isus, dobri pastir, obećava da će se brinuti za svaku Njegovu ovcu koja u potpunosti vjeruje u Njegovu postojanu prisutnost. Gospodin kaže: “Ne moraš provesti sate čekajući me. Ja prebivam u tebi. Ja sam prisutan, noć i dan.”

Obećava da će prebivati među svima koji svakodnevno komuniciraju s Njim, koji Ga trebaju i žive za Njega. S našim potrebama i problemima Mu uvijek možemo doći i tražiti pomoć, mir i snagu.

VIDI OVO: Kako mogu nadvladati svoj strah?

Poslušajte Davidovo svjedočanstvo: “Blagoslivljam Jahvu koji me svjetuje te me i noću srce opominje. Jahve mi je svagda pred očima; jer mi je zdesna, neću posrnuti.” (Psalam 16, 7-8) Poput njega, i mi kažimo: “Gospodin je uvijek sa mnom. Njegovo oko svuda me prati. On me vjerno vodi dan i noć. Ne trebam se ničega bojati. On se brine da ne propadnem.”