Najveći dar svih vremena

Dnevna pobožnost za 20. dan adventa: “Najveći dar svih vremena”

Biblijski stihovi

Isus im odgovori: “Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima. Nisam došao zvati pravedne, nego grešnike na obraćenje.” (Luka 5, 31-32)

Dnevna poruka

Teško nam je razmišljati o našem grijehu – našoj neposlušnosti prema pravednom i svetom Bogu – stoga Isus koristi sliku koju svi razumijemo. On govori o tjelesnoj bolesti. Konkretno, On uspoređuje grešnika s osobom koja je fizički bolesna i kojoj je potreban liječnik.

Svi znamo da bolest, poput raka, ne nestaje tek tako ako je zanemarimo. Ako imate izlječiv, ali smrtonosan oblik raka, a ne posjetite liječnika za liječenje, umrijet ćete. Liječnik vas može spasiti samo ako na vrijeme odete kod njega.

Na isti način, svi smo grešnici kojima je očajnički potrebno spasenje, koje dolazi samo kroz pokajanje i vjeru u Isusa. Osim Isusa, umrijet ćemo u svojim grijesima (Ivan 8, 24). Samo Isus ima rješenje – lijek – za naš problem grijeha. Isus je rješenje za naš problem grijeha.

Jer ni Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge. (Marko 10, 45)

“Njega koji je bio bez ikakva grijeha Bog učini umjesto nas grijehom, da mi u Njemu postanemo pravednošću Božjom.” (2. Korinćanima 5, 21)

Zapravo, Isus je rekao: “Ja sam Put i Istina i Život. Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni” (Ivan 14, 6). Isus svaki dan poziva grešnike da odgovore na taj čin milosti. Isus poziva sve ljude da se odvrate od grešnog života i povjeruju u njega.

Molitva dana

Spasitelju moj, hvala što si došao na ovaj svijet i dao svoj život za mene. Bio sam na putu za vječnu propast, a onda sam čuo poziv Tvoga Duha da se pokajem i povjerujem u Tebe. Ti si moj divni Savjetnik i Gospodin. Hvala što ću čitavu vječnost provesti s Tobom.