Promjena koju svi trebamo
Foto: Unsplash

Dnevna pobožnost za 2. dan adventa: “Promjena koju svi trebamo”

Biblijski stih

Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas! Izvadit ću iz tijela vašega srce kameno i dat ću vam srce od mesa. (Ezekiel 36, 26)

Dnevna poruka

U klasičnoj božićnoj priči dr. Seussa “Kako je Grinch ukrao Božić”, Grinch pati jer ima malo srce. Izvor njegovog problema je njegovo nerazumijevanje značenja Božića. Kako priča kaže, Grinch pokušava stati na kraj Božiću, ali na kraju shvaća što je Božić i njegovo srce naraste za tri veličine! Ova promjena srca čini veliku razliku u njegovom životu.

PROČITAJTE: Kršćansko obraćenje: Što ono znači i je li istinito?

Nismo sigurni koje su bile namjere dr. Seussa kada je napisao priču davne 1957., ali svakako nam se čini kao kršćanska prispodoba koja je usporedna s promjenom koja se događa u životu osobe kada – on ili ona – shvati pravo značenje Božića: Isus, Božji Sin, rođen je da spasi svoj narod od njihovih grijeha (Matej 1, 21). Kada svjetlo Isusove Radosne vijesti obasja srce osobe, Bog zamjenjuje staro, kameno srce, novim srcem od mesa – i pojavljuje se nova osoba. Apostol Pavao za tu promjenu je napisao: “Dakle, je li tko u Kristu, nov je stvor. Staro uminu, novo, gle, nasta!” (2. Korinćanima 5, 17).

Molitveni izazov

Bog te spasio po vjeri u Isusovo djelo na križu. U tebi živi Njegov Duh. Koje još stvari moraju biti uklonjene iz tvoga srca? Dok se pripremaš za Božić, moli Boga da obasja tvoje srce i budi spreman odreći se svega lošega.