Znate li ova Isusova imena?

Dnevna pobožnost za 9. dan adventa: “Znate li ova Isusova imena?”

Biblijski stih

Jer, dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je: Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni. (Izaija 9, 5)

Dnevna poruka

Izaija 9, 5 je proročanstvo za izraelski narod, koje je proreklo kakav će biti njihov Mesija. Sada znamo da je Isus taj Mesija! Isus nije samo budući Kralj koji nam je obećan. Mi smo po vjeri u Njega već građani Božjeg Kraljevstva; stoga je bitno da razumijemo tko je naš Kralj.

Savjetnik divni govori o kraljevoj ulozi kao političkom vođi nacije. Isus služi kao vođa za živote svog naroda, kako svojim riječima, tako i svojim djelima. Trebamo vodstvo i smjernice od Kralja Isusa.

Bog silni znači da Božje Kraljevstvo ima vojsku protiv koje se ne želite boriti. Ne vodi nas samo taktični general, nego Isus – Bog silni! Možemo biti sigurni u našu zaštitu od sila koje nas žele uništiti.

Otac vječni naziv je za Isusa, koji je pun ljubavi i brige za nas kao roditelj za vlastito dijete. On nije daleki vladar koji nema pojma što se događa u životima njegovih ljudi. On nas intimno poznaje i brine za naše potrebe. A njegove su zalihe vječne, nikad ne ponestaju. Zauvijek je strpljiv, ljubazan i daje.

Građani Isusova Kraljevstva su u miru s Bogom i On je Knez mironosni. Nekada smo bili Božji neprijatelji i aktivno smo radili protiv napretka njegova Kraljevstva. Ali Isusova žrtva na križu uspostavila je mir između Boga i čovjeka i daje nam život u Kraljevstvu protiv kojeg smo se nekoć borili. On ne samo da miri s Bogom, nego stvara mir u nama. I poziva nas da budemo veleposlanici Njegova mira ostatku svijeta.

Nitko drugi ne može nositi ova imena, jer nitko ne može biti Isus Krist.

Molitva dana

Hvala Ti, Isuse, što si moj Savjetnik divni koji me upućuje da živim svoj život u svjetlu Božje Riječi. Hvala što si Bog silni i pobjednik svih neprijatelja duše. Ti si moj Otac vječni, jer me ljubiš više od bilo koga. Zahvalan sam što sam član Tvoja Kraljevstva i što služim Knezu mironosnom. Amen!