NaslovnicaDuhovnostAko poslušate ovu Isusovu zapovijed, upoznat ćete istinu koja će vas osloboditi...

Ako poslušate ovu Isusovu zapovijed, upoznat ćete istinu koja će vas osloboditi od svega što vas drži u ropstvu

“Tada Isus progovori Židovima koji mu povjerovaše: Ako ostanete u mojoj riječi, uistinu, moji ste učenici; upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi.” 

Bog želi najbolje za svako svoje dijete, no ponekad mi ostanemo zarobljeni u navikama, a negativne emocije se miješaju s Njegovim planovima za nas. Ovaj biblijski stih nam nudi rješenje: Ako nastavimo živjeti u Božjoj Riječi, poznavat ćemo istinu koja će nas osloboditi od svega što nas drži u ropstvu.

Kako bi nastavili živjeti u Riječi, znači da je trebamo stalno čitati i primjenjivati na naš život. Tada ćemo znati što Bog govori i moći prepoznati zamke koje prijete da nas uhvate.

Štoviše, bolje ćemo razumjeti dobrobiti koje prate naše spasenje i omogućuju nam da stojimo čvrsto bez da zastranimo. Ove dobrobiti uključuju naš …

Položaj. Po vjeri u Isusa Krista, ušli smo u osobni odnos s Bogom. Sada, kao Njegova djeca, imamo pristup Njegovom tronu, zajedno s uvjerenjem da će On čuti naše molitve.

Skrb. Bog nam je dao svoju Riječ da nas vodi i ohrabruje.

Obećanja. Oslanjajući se na veličanstvena obećanja koja nam je dao: “Time smo obdareni dragocjenim, najvećim obećanjima da po njima postanete zajedničari božanske naravi umakavši pokvarenosti koja je u svijetu zbog požude.” (2. Petrova 1,4).

Zaštita. Dok hodamo u poslušnosti s Kristom, On nas jača i štiti tako da ne padnemo u Sotonine zamke (2. Solunjanima 3,3).

Prvi korak ka životu u slobodi je prepoznavanje grijeha, stava ili negative emocije koje dominiraju našim životom. Onda ukorijenite sebe u istinu Pisma te objavite Božja obećanja i Njegovu skrb za vas vjerom. On vam je spreman pomoći kada mu zavapite.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Ivana R.; Izvor: InTouch.org