NaslovnicaPoučne pričeAko sumnjaš u Božja čuda, pročitaj ovaj tekst

Ako sumnjaš u Božja čuda, pročitaj ovaj tekst

Ako sumnjaš u Božja čuda, koja se svakodnevno događaju, pročitaj tekst u nastavku.

Maja je oduvijek sumnjala u Božju intervenciju. Iako je odrasla u kršćanskoj obitelji, nikada nije bila sigurna je li Bog stvaran i brine li se za svoju djecu na Zemlji. Živjela je sasvim običan život. Bila je u braku, imala dvoje djece i živjela je u lijepoj kući u mirnom predgrađu. Međutim, njezin život se preokrenuo kada je muž izgubio posao. Njihova financijska situacija se pogoršala i Maja je počela gubiti nadu.

Jednog dana, odlučila je da će se sama izboriti sa situacijom. Počela je tražiti posao i moliti se svaku noć. Međutim, nijedan posao se nije pojavio … Polako je prestala moliti.

Tijekom jednog vikenda, otišla je u šetnju parkom. Udaljila se od ostalih posjetitelja i sjela na klupu. U tom trenutku, stariji muškarac joj je prišao i rekao: “Dobar dan, gospođo. Vidim da ste tužni. Mogu li vam pomoći?” Bila je iznenađena, ali je odlučila da će mu podijeliti probleme. Objasnila je kako njezin muž nema posao i njihova se financijska situacija pogoršava svakim danom.

Muškarac ju je saslušao pažljivo i rekao: “Ne brinite! Bog će vam pomoći.” Na to se nasmijala i rekla: “Sumnjam u to. Molila sam se i molila, ali ništa se nije dogodilo.”

Muškarac joj je odgovorio: “Bog nam ne pruža odmah ono što tražimo. Možda će vam pomoći kroz ljude oko vas. Možda će posao doći preko nekoga koga ne poznajete. Nikad ne znate kako će se Božja pomoć manifestirati.” Bila je zbunjena, ali muškarac ju je uvjeravao da Bog ne napušta svoju djecu. Rekao joj je vjeruje Bogu i nastavi moliti.

Nakon razgovora, pošla je kući. Nije bila sigurna u ono što je čula, ali je osjećala nešto u svojoj duši. Kada se vratila kući, zatekla je supruga koji se smijao i rekao joj da je dobio novi posao. Briznula je u plač i krenula zahvaljivati Bogu. Čuda se i dalje događaju!