Ako želiš Božji blagoslov, jedino ti ga vjera može pribaviti

Ako čovjek, koji u molitvi traži Božji blagoslov, nije vjernik, onda neće primiti odgovor od Boga. Bez vjere ne možemo očekivati blagoslove.

Kršćanine, dobro se pobrini za svoju vjeru jer je vjera jedini način da dobiješ blagoslov. Ako želiš Božji blagoslov, jedino ti ga vjera može pribaviti. Ukoliko molitva nije iskrena molitva čovjeka vjere, ona ne može skinuti odgovore s Božjega trona.

Vjera je anđeoski glasnik između duše i Gospodina Isusa u slavi. Ako se taj anđeo povuče, nećemo moći poslati molitvu ili primiti odgovore. Vjera je telegrafska žica koja povezuje Zemlju i Nebo – po njoj Božji glasnik ljubavi leti toliko brzo, da odgovor stiže i prije nego li pozovemo; Bog nas čuje dok još govorimo. No, ako je telegrafska žica vjere prekinuta, kako ćemo primiti obećanje?

Jesam li u nevolji? Pomoć u nevolji mogu dobiti samo vjerom. Je li me neprijatelj oborio? Moja se duša, vjerom, oslanja na Boga. Ako nemam vjere,  uzalud prizivam Boga; bez nje nema puta između duše i Neba. U zimsko doba vjera je cesta kojom putuju auti molitve. Na toj cesti ne smeta ugriz hladnoga mraza, ali ako se cesta zablokira, kako ćemo komunicirati s Velikim Kraljem?

PROČITAJTE: Odgovara li Bog na molitve nevjernika?

Vjera me povezuje s božanstvom; ona me odijeva Božjom silom. Vjera mi daje pristup Božjoj svemoći te mi osigurava Božju obranu, sa svime što Bog jest i što ima. S vjerom prkosim četama Pakla; s njom marširam u pobjedu nad neprijateljem. Međutim, kako ću bez vjere išta primiti od Gospodina?

Tko se koleba, poput morskih valova, ne može očekivati da će išta primiti od Boga! Dakle, kršćanine, pripazi na svoju vjeru! S vjerom možeš zadobiti sve, bez obzira koliko si siromašan, ali bez nje ne možeš dobiti ništa. Što? Ako možeš? Sve je moguće onomu koji vjeruje! (Evanđelje po Marku 9,23)

Autor: Charles H. Spurgeon