4 stvari koje trebate znati ako živite izvan Božje volje

Ako Bog ne odobrava vašu vezu, vjerujte mi - On će vam to dati do znanja.

Kada izađemo iz Božje volje, otvaramo se za različite vrste nevolja. Evo četiri stvari koje trebamo znati kada živite izvan Božje volje.

Ako Jahve kuću ne gradi, uzalud se muče graditelji. Ako Jahve grad ne čuva, uzalud stražar bdi“. (Psalam 127, 1)

Za mene je jedna od najtužnijih stvar žena koja ne zna svoju vrijednost. Većinu vremena samo mogu odmahnuti glavom i biti tiha u molitvi. U drugim situacijama pokušavam reći nešto mudro ili podijeliti svoja osobna iskustva s njima.

Samo zapamtite – Bog je uvijek najbolji put! Kada izađemo iz Božje volje, otvaramo se za različite vrste nevolja. Evo četiri stvari koje trebamo upamtiti kada izađemo iz Božje volje.

1. Vaše tijelo je hram.

Ili zar ne znate? Tijelo vaše hram je Duha Svetoga koji je u vama, koga imate od Boga, te niste svoji“. (1. Korinćanima 6, 19)

Niste automobil parkiran na parkiralištu na prodaju. Nemojte dopustiti da vas muškarac ”isproba” (nemojte ni vi njega). On nije vaš muž, a Bog je stvorio seks za odnos između muža i žene. Kao što kaže jedna izreka: „Prestanite svome dečku davati privilegije muža“.

Vaše tijelo je hram Božji, mjesto gdje boravi Duh Sveti (ako ste kršćanka). Pavao kaže kako su svi drugi grijesi izvan tijela, no seksualni grijeh je u tijelu. (1. Korinćanima 6, 18) Ako se morate odreći svojih vrijednosti ili ući u kompromis to je možda pokazatelj da je vrijeme da analizirate svoju vezu s njim kao i svoj odnos s Bogom. Koji odnos ima prioritet u vašem životu? Cijenite same sebe! Znajte svoju vrijednost!

2. Crvena svjetla postoje s razlogom.

Koliko sam vas zvala, a vi ste odbijali; pružala sam ruku, ali je nitko ne opazi. Nego ste odbacili svaki moj savjet i niste poslušali moje opomene; zato ću se i ja smijati vašoj propasti, rugat ću se kad vas obuzme tjeskoba: kad navali na vas strah kao nevrijeme i zgrabi vas propast kao vihor, kad navali na vas nevolja i muka“. (Izreke 1, 24-27)

Nemojte ignorirati crvena svjetla. Ona su način kako nas Bog čuva od nečega što ne možemo vidjeti. Ako Bog ne odobrava vašu vezu, vjerujte mi – On će vam to dati do znanja. Samo trebate slušati i ponašati se u skladu s time.

Nemojte prihvaćati laganje i varanje kao dio odnosa. Ponekad smo toliko zanesene da postanemo zasljepljene ljubavlju. Ne prihvaćajte ništa više od iskrenosti i obvezanosti. Znajte svoju vrijednost!

3. Bit će ovaca u vučjoj koži.

Nitko neka vas ispraznim riječima ne zavarava: zbog toga dolazi gnjev Božji na sinove neposlušne“. (Efežanima 5, 6)

Čuvajte se muškarca koji je spreman ići u crkvu i postati kršćaninom samo kako bi udovoljio vama. Ovo je opasno jer postoji mogućnost da vam se to vrati jer to kršćanstvo nema duhovnog temelja.

Kako on bude bio sve opušteniji u vezi postoji velika mogućnost da će se vratiti svojim starim načinima. Što će to značiti za vas? Što će to značiti za vezu? Čekajte Boga na božanskog muškarca kojeg On priprema za vas kao što priprema vas za njega.

4. Rastavljeno još uvijek znači vjenčano.

Ženidba neka bude u časti u sviju i postelja neokaljana! Jer bludnicima će i preljubnicima suditi Bog“. (Hebrejima 13, 4)

Molim vas da oženjene muškarce ostavite na miru. Oni vam ne pripadaju! Božja Riječ o preljubu je vrlo jasna. Biblija je prepuna stihova koji nas upozoravaju na preljub. Preljub je tako ozbiljna stvar da su postojala vremena kada se žene ubijalo zbog preljuba. Zavjeti koji se izgovore pred Bogom su ozbiljna stvar. Biblija je jasna: „Nećete počiniti preljub“. (Izlazak 20, 14)

Zašto biste htjele muškarce koji bi vam mogli dati samo dio svog vremena? Nekoliko sati dnevno, kada se ne skiće uokolo? Zašto prihvatiti slomljena obećanja, usprkos njegovom savezu sa svojom ženom? U tome je stvar. Vi se trenutno ne želite obvezati stoga vam ovo najbolje odgovara? Dajte sestre, želite same sebi bolje! Znajte svoju vrijednost!

Zapamtite – Božji način je uvijek najbolji način!

Autorica: Simone Williams; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Theprayingwoman.com