Molitva prije puta: Izmolite jednu od ovih 6 molitvi

Molitva prije puta namijenjena je svima koji svakodnevno putuju, bilo da odlaze na posao ili neko putovanje. Donosimo 6 molitvi koje vam mogu biti korisne.

Iako je putovanje možda naša rutina, nekad se možemo brinuti prije puta. Ako putujete negdje dalje, možete se brinuti o stvarima poput sigurnosti, propuštenih letova, izgubljene prtljage itd. A da ne spominjemo promjenu vremena – od mećave do kiše, poplava, požara …

Naše se putovanje može pretvoriti u stres i brigu. Kako prevladati previranje emocija? Vjerujući Bogu i moleći se za siguran put i povratak.

Molitva prije puta: Molite za Božji blagoslov i zaštitu 

Prije nego što krenete na slijedeće putovanje, upotrijebite neku od molitvi kako biste zatražili od Boga zaštitu i smjernice za vašu specifičnu situaciju.

1. Molitva prije odlaska na posao

Nebeski Oče, hvala što si moj zaštitnik i pomoćnik. Dopustio si da i danas ugledam svjetlo novog dana. Hvala što sam živ i zdrav i što imam stalan posao. Kada uskoro krenem na posao, molim Te da me zaštitiš od bilo kakve opasnosti i osiguraš sve moje potrebe. Obećao si da ćeš učiniti da sve stvari rade zajedno za moje dobro. Vjerujem da me voliš i da činiš sve najbolje za mene. Neka me Tvoja ljubav okruži, Tvoj duh me vodi, Tvoj glas me razveseli, Tvoj mir smiri, Tvoj štit zaštiti, Tvoja mudrost naoruža tijekom cijelog dana. Čuvaj me i smiri svaku misao koja može uzrokovati tjeskobu ili strah. Pomozi mi da pronađem radost u prirodi, ljudima koje susrećem i različitim stvarima koje vidim putem. Amen!

Molitva prije odlaska na posao

2. Molitva za putovanje automobilom

Gospodine Isuse, dok se vozim od kuće do svog krajnjeg odredišta, molim Te da me zaštitiš od bilo kakve opasnosti. Daj mi snage i zdravlja kako bih mogao sigurno voziti i usredotočiti se na cestu. Zaštiti me od neopreznih i pijanih vozača. Molim Te da se ne dogode neočekivani problemi s mehanikom ili gumama. Kao vozaču, pomozi da poštujem sva prometna pravila i ne stvaram zastoj na putu. Amen!

3. Molitva za obiteljsko putovanje

Dragi Gospodine, molim za naše obiteljsko putovanje. Molim Te, pokrij svakoga od nas krvlju svog Sina i našega Spasitelja Isusa Krista. Zaštiti moju djecu od bolesti, nesreća ili bilo kakve štete. Neka ovo putovanje bude ugodno iskustvo za nas kao obitelj. Pomozi nam da izgradimo uspomene koje će ispuniti naša srca i trajati cijeli život. Budi štit oko nas dok se vozimo do odredišta. Neka Tvoja slava bude u nama i zasja kroz nas drugima koje upoznamo tijekom ovog putovanja. Pomozi da proslavimo Tvoje ime i da naša djela budu odraz Tvoje ljubavi. U Isusovo ime, amen.

4. Molitva za zaštitu od nesreća

Dragi Bože, dok danas započinjem ovo putovanje, molim za zaštitu i vodstvo. Utječem se pod Tvoja krila. Tvoja vjernost je moj štit. Bože, zaštiti mene i moje suputnike od svih opasnosti na koje bismo mogli naići. Pošalji svoje anđele prije nas da odu i unište sve što je neprijatelj planirao na našem putu. Blagoslovi sve vozače u prometu tako da svi slijede i poštuju pravila. U Isusovo ime, amen.

Molitva za zaštitu od nesreća

5. Molitva za putovanje avionom

Nebeski Oče, uskoro odlazim u zračnu luku. Pun sam strepnje zbog mogućnosti pada zrakoplova ili kvara u letu. Vjerujem da se brineš za moj život i molim Te da otkloniš bilo kakav strah koji me želi obuzeti. Znam da ćeš me zaštititi od opasnosti. Neka Tvoja moćna desnica bude na pilotu i na cijeloj posadi. Pomozi da uspješno sletimo na krajnje odredište. U Isusovo ime, amen.

6. Molitva za dobro vrijeme

Dragi Bože, Ti si tvorac svega na nebu, na zemlji i pod zemljom. Znaš da danas krećem na putovanje i molim Te za povoljne vremenske uvjete. Utišaj svaki jak vjetar, oluju, jaku kišu i bilo koji drugi nepovoljan vremenski element ne samo na ovom mjestu već i širom svijeta kako bi svaki putnik mogao sigurno putovati. Amen!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!