Ova baka ima čak 234 pra-praunuka, a ukupan broj potomaka će vas zapanjiti

99-godišnja pra-pra-prabaka ima čak 234 pra-praunuka i 37 pra-pra-praunuka, a zbog ukupnog broja potomaka je završila na naslovnicama. 

Dirljiva obiteljska fotografija koja prikazuje šest generacija žena postala je viralna na internetu nakon što su je mnogi podijelili.

Fotografija je snimljena tijekom posjeta sedmotjedne Zhavije Whitaker svojoj pra-pra-prabaki, MaeDell Taylor Hawkins, u domu za starije osobe u Kings Mountainu, Kentucky.

Fotografiju je podijelila Gracie Snow Howell na Facebooku uz natpis koji kaže: “ŠEST (živih) generacija”, “MaeDell, Frances, Gracie, Jacqueline, Jaisline i Zhavia.”

Hawkins, matrijarh obitelji, rođena je i odrasla u Kentuckyju i imala je samo 16 godina kada je preuzela kućanske obaveze. Njezin prvi muž, udovac, bio je 34 godine stariji od nje i imao je 10 vlastite djece o kojima se brinula jer je on radio na željeznici.

MaeDell je potom imala 13 vlastite djece, koju je odgajala bez mnogo modernih pogodnosti koje se danas podrazumijevaju. “Često bi govorila: ‘Naporan rad je ono što te drži'”, prisjetio se Howell.

Žena trenutno ima 106 unučadi, 222 praunuka i 234 pra-praunuka

Trenutačno je obitelj povezana sa 623 osobe kada se zbrajaju biološki potomci i pastorci. Hawkins ima 106 unučadi, 222 praunuka, 234 pra-praunuka i 37 pra-pra-praunučadi zajedno i nada se da će upoznati svog trećeg unuka šestog koljena nakon njegovog rođenja.

Velika obitelj
Dana 18. veljače 2023., 98-godišnja MaeDell Taylor Hawkins imala je priliku ljuljati svoju 7-tjednu staru pra-pra-praunuku Zhaviu Whitaker.

MaeDell Hawkins pridružilo se četvero njezinih živućih potomaka: Frances Snow, Gracie Snow Howell, Jacqueline Ledford i Jaisline Wilson.

Tijekom nedavnog posjeta obitelji, također su napravili MaeDell-in poznati recept za konzerviranje rajčice i donijeli joj ga u Kentucky. Nadaju se da će recept nastaviti prenositi generacijama koje dolaze.

“Ako me je itko ikada pitao koja mi je najdraža uspomena na baku, onda su to njezine konzervirane rajčice. Bile su jednostavno najbolje”, prisjetila se Howell. “Prenijet ću taj recept”, nastavila je Howell. “Možda će ih Zhavia jednog dana napraviti.”

Obitelj planira sljedeći posjet ovog ljeta i nadaju se da će dovesti još Hawkinsovih pra-pra-pra-praunuka da je vide. Što se tiče MaeDell Hawkins, ona će proslaviti svoj 99. rođendan u srijedu, 19. srpnja 2023.