Baka (61) rodila unuku svom sinu i njegovom partneru

Ne postoje riječi kojima bismo mogli prokomentirati ovaj slučaj.

Baka je pristala da rodi unuku svom sinu i njegovom homoseksualnom partneru jer su htjeli dobiti bebu prirodnim putem.

Naime, njen sin Matthew Eledge (32) i njegov partner Elliot Dougherty (29) sanjali su da postanu roditelji, a jedina mogućnost je bila da imaju surogat majku iz obitelji. Baka je pristala.

Nakon niza pregleda, testova i analiza, liječnici su dali zeleno svjetlo. Uslijedila je hormonska terapija, a jajne stanice je donirala Elliotova sestra Lea Yribe, dok je spermu donirao Mathew.

Liječnici su pripremili nekoliko oplođenih jajnih stanica koje su stavili u njenu maternicu i ostala je trudna iz prvog pokušaja. Nakon sedam i pol mjeseci na svijet je došla Uma. Očevi su plakali od sreće kada su ugledali svoju kćerku.

Uma Louise Dougherty-Eledge born at 6:06 a.m. on March 25th 2019 weighing 5 pounds 13 ounces. Life is a dream.photo credit Ariel Panowicz Ariel Panowicz Creative

Objavljuje Elliot DürtPonedjeljak, 25. ožujka 2019.

Baka se porodila prirodnim putem, što je sve iznenadilo. Istakla je da je vježbala, šetala i bila aktivna, kao i da je sve dobro podnijela.

“Ljudi to nisu razumjeli na početku, ali su onda pružili snažnu podršku i govorili da je to radikalno i nevjerojatno. Moja majka ih je inspirirala i sve smo zajedno prošli”, rekao je Mathew.

Njegov suprug kaže da su izuzetno sretni što imaju priliku postati roditelji i što im je tehnologija omogućila da njihovo dijete ima gene obojice.

Ne postoje riječi kojima bismo mogli prokomentirati ovaj slučaj.

NAJNOVIJE!