8 znakova upozorenja da ste pod duhovnim napadom

Kad dođe do duhovnog napada, ključno je prepoznati znakove upozorenja kako biste preživjeli. Ovo su znakovi da ste pod duhovnim napadom.

Ponekad kad netko preživi srčani udar, ima veoma male šanse za preživljavanje jer osoba ne zna što joj se dogodilo, pa zanemari simptome sve dok ne bude prekasno.

Napredak u medicini počeo je prepoznavati uobičajene znakove upozorenja, kao što su nemir, te pritisak posred prsa, bol u jednoj ili obje ruke i otežano disanje. Širenje svijesti o upozoravajućim znakovima uvelike je povećalo stopu preživjelih žrtava srčanog udara.

Na sličan način, čini se da su mnogi kršćani nespremno zahvaćeni duhovnim napadima. Kad dođe do duhovnog napada, ključno je prepoznati znakove upozorenja kako biste preživjeli:

Gubitak duhovne želje

Cilj svakog duhovnog napada je odvratiti vas od onoga što Bog želi učiniti u vašem životu. Zato je prvi upozoravajući znak napada gubitak duhovne želje. Mi ne živimo samo po osjećajima, već postoji razlika između činjenja nečega samo iz obaveze i činjenja nečega zato što u tome uživamo. Kad ste zadovoljni u Gospodinu, sve drugo je neusporedivo. Oni koji su strastveni za Boga pronalaze zadovoljstvo u onim stvarima koje su od Boga.

Fizički umor

Drugi znak upozorenja je fizički umor. Znam da ovo ne zvuči jako duhovno, ali imajte na umu da smo stvorena bića koja čine – duh, duša i tijelo. Ako je moje tijelo slabo, ono omogućuje negativnim mislima da uđu u moj um (dušu), što omogućuje negativan utjecaj na moj duh. Mnogo puta se suočavamo sa najvećim napadima uoči velikog napretka ili odmah poslije velike pobjede. Imajte na umu da kad kroz to prolazite – napad bi zapravo mogao biti znak da ste na putu napredovanja ili da ste upravo imali veliku pobjedu.

VIDI OVO: 10 biblijskih stihova koje trebate znati kada ste pod duhovnim napadom

“Manjkavost napada”

Treći znak da ste pod napadom je “manjkavost napada”. Postoje faze kad se čini da su svi vaši izvori prihoda presušili u isto vrijeme. Neprijateljski napadi u ovome su da se vaš pogled preusmjeri sa Boga na novac. Ako ćete se više brinuti umjesto slaviti, početi ćete donositi odluke na temelju povoljnih prilika, umjesto na temelju pomazanja. Uvijek imajte na umu da postoje dvije situacije u vašem životu kada ste posebno ranjivi na iskušenje: kada nemate ništa i kada imate sve. Ostanite u Božjoj blizini, i u dobrim i lošim vremenima.

Slabi molitveni život

Četvrti znak da ste pod duhovnim napadom je oslabljeni molitveni život. “Tako, zar niste mogli jedan sat probdjeti sa mnom?”, upitao je Isus svoje učenike. Zatim im je rekao: “Bdijte i molite da ne padnete u napast! Duh je, istina, voljan, no tijelo je slabo.” (Matej 26,40-41).

Osjećaj nadvladanosti i bespomoćnosti

Osjećate li da su vas okolnosti nadvladale? To može biti znak da ste pod napadom. Engleska riječ ‘okolnost’ potječe od dvije riječi: okolo (okružiti) i stav (stajati). Drugim riječima, stojite okruženi onime što se događa. Nije potrebno mnogo da bi vas osjećaji bespomoćnosti doveli do beznađa. Biblija kaže: “Predugo očekivanje ubija srce” (Izr 13,12). Također nam govori: “A vjera je već neko imanje onoga čemu se nadamo, uvjerenost u zbiljnosti kojih ne vidimo.” (Heb 11,1). Ako neprijatelj postigne da izgubite nadu, može postići da prestanete živjeti po vjeri.

VIDI OVO: 4 znaka duhovnog napada na vaš brak

Stare navike i stil života ponovno izlaze na površinu

Šesti znak da ste pod duhovnim napadom je da se stara bezakonja ponovno javljaju u vašem životu. Što je bezakonje? Neki smatraju da su bezakonja one stare navike kojima vaša duša želi da se ponovno vratite, onda kada se stvari ne odvijaju onako kako biste htjeli – stvari pod kojima tijelo popušta. Ako se ovo počne događati, nemojte zanemariti upozoravajuću osudu Duha Svetoga.

Odvlačenje od odnosa s Bogom

Kada vas stara bezakonja počnu iskušavati, sljedeći znak duhovnog napada koji sigurno slijedi je: odvlačenje od odnosa s Bogom. Pogledajte oko sebe. Jeste li se odvojili od odnosa s ljudima iz crkve ili ljudima u vašoj maloj grupi? Je li sve više vaših prijatelja okupirano tjelesnim stvarima umjesto duhovnim? Ako je tako, zapeli ste na bojnom polju, i na meti ste vašeg neprijatelja.

Pet stvari koje počinju sa “Nemojte” za slamanje neprijateljskog napada.

Nakon što zauzmete stav protiv neprijateljskog napada, ovo je pet stvari sa “Nemojte” koje morate zapamtiti.

Nemojte zaboraviti tko vas je stvorio. Bog vas je stvorio sa olujama u umu. On vas je opremio, i vi ćete uspjeti u Njemu.

VIDI OVO: Jesi li usred duhovnog napada?

Nemojte odustati od vremena i mjesta za molitvu. Dvije stvari su ključne za uspješan molitveni život: vrijeme za molitvu i mjesto za molitvu.

Nemojte odustati od mjesta sile. Tvoja crkva je mjesto sile.

Nemojte odustati od snage zajedništva. Dobro je biti okružen ljudima koji su stariji, koji su prošli više toga i mogu mudro vas savjetovati.

Nemojte se odvojiti od pastoralne zaštite. Često sam vidio ljude pod napadom koje sam želio privući bliže sebi i pomoći im, no odbili su. Nemojte čekati da vas neprijatelj raskomada na komadiće da biste potražili pomoć od onih koji imaju pastoralnu ulogu u vašem životu.

Autor: Jentezen Franklin; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Charismamag.com

NAJNOVIJE!