„Najsretnija beba na svijetu“: Ide kući nakon dvije godine u bolnici

Mala beba nakon dvije godine liječenja u bolnici napokon ide kući. Roditelji su presretni, no liječenje se i dalje nastavlja.

Valentina Grnetti rođena je s kongenitalnom bolešću srca. Zbog toga je morala ostati u bolnici u Michiganu dulje nego bi ikoji roditelj mogao zamisliti – gotovo 700 dana.

Točnije, riječ je o 694 dana što je samo malo manje od dvije godine. Dvije je godine Valentina bolnicu smatrala svojim domom.

VIDI OVO: Ova beba je čudesno preživjela sudar netom nakon rođenja

Beba ide kući nakon dvije godine u bolnici

Rođena je s hipoplastičnim srčanim sindromom zbog kojeg je lijeva strana njezina srca bila manje razvijena te krv nije mogla dobro teći njezinim tijelom. Zbog toga je imala i probleme s disanjem te slab puls.

Valentina je bila na mnogo operacija tijekom dvije godine u bolnici, od kojih su četiri bile otvorene operacije srca.

Njezina mama Francesca Garnetti otvorila je stranicu za donacije kako bi mogli financirati Valentinino liječenje. Objasnila je: „Osim velikih operacija imala je neprestane komplikacije uključujući moždane udare, napadaje i probleme s disanjem. Prebacivali su ju u Philadelphiju na velike operacije nakon kojih bi se vraćala u bolnicu u Michigan.“

No, sada je malena Valentina ponovno kod kuće sa svojom 5-godišnjom sestrom Giannom i 1-godišnjom Adrianom. Obitelj može početi živjeti normalan život nakon toliko zdravstvenih problema.

VIDI OVO: Beba je napravila svoje prve korake, a snimka je rastopila svijet

Borba se nastavlja

Francesca zna da ih očekuje još odlazaka u bolnice i na operacije, ali za sada mogu uživati u normalnom životu – koliko god to kratko trajalo.

„Ona je najsretnija beba na svijetu, unatoč svemu kroz što je prošla. Ona je najveća radost. Voli baš svakoga… Istinski voli svoj život“, dodala je Francesa.

Kao i ova beba, odaberimo i mi radost umjesto očajavanja.

Izvor: Godupdates; Prijevod: Ida U.