Beba koja nije mogla pričati izgovorila je svoje prve riječi nakon operacije

Kada imate djecu, shvatite da je njihovo zdravlje najvažnije. Trudnoća može biti strašna pogotovo jer ne možete samo pogledati vaše dijete i znati je li dobro. Većinu vremena, sve prođe kako ste planirali.

No, ponekad beba ima probleme koje je teško dijagnosticirati do poslije poroda.

Beba Rio Farr rođena je u svibnju 2018. godine. Rio nije imao problema s pravljenjem izraza lica kojima bi dao do znanja da je u redu. No on nije mogao zvučno plakati – to je vrlo rijedak problem koji je i liječnike iznenadio.

Odlučili su izvesti hitnu provjeru kako bi utvrdili diše li Rio kako treba.  Njegovi roditelji, Patrick i Holly Farr, nisu dobili dobre vijesti.

VIDI OVO: Kao dijete nije mogao govoriti, a danas govori 9 jezika i piše pjesme

Patrick je priznao da liječnici nisu bili sigurni da će Rio napustiti bolnicu.

No eventualno su saznali što nije s njim u redu. Njegove su glasnice bile spojene zbog čega nije mogao proizvesti ni jedan zvuk. Rio je mogao disati kroz jako malenu rupicu između spojenih glasnica. Bila je potrebna operacija.

Operaciju i dijagnozu je izveo liječnik Christian Hochstim koji je Riu omogućio da progovori. Rio je sada jako daleko došao te je nakon 18 mjeseci izgovorio svoje prve riječi.

Vocal cord surgery gives toddler with a rare condition a voice

For the infant born with “completely fused” vocal cords, a condition that occurs in only one of 10,000 births, survival was not a given. Yet after emergency medical intervention, even his cries are a song of celebration. https://cbsn.ws/34oFBKX

Objavljuje CBS Evening News with Norah O'Donnell u Utorak, 26. studenoga 2019.

NAJNOVIJE!