Beba je prestala disati i nije imala puls
Snimka zaslona: YouTube

Beba je iznenada prestala disati i izgubila je puls. Iako je izgledalo da neće preživjeti, Bog nije dopustio da umre. 

Dan četveromjesečnog Lakera Carlsona započeo je kao svaki drugi, sve dok nije prestao disati, bez ikakvog upozorenja. Laker je rođen dvanaest tjedana prerano s dijagnozom Spina Bifida, ali je bio dobro i živio kod kuće uz pomoć kisika. No, tada se dogodilo nezamislivo.

Kada je majka primijetila da Laker prestaje disati, u panici je pozvala hitnu pomoć. Brzo su stigli bolničari, moleći se da stignu na vrijeme i spasu djetetov život. Kada su stigli, situacija je bila još gora nego što su očekivali: Laker nije samo prestao disati, već nije imao ni puls.

Zamjenik Jonte Slack se sjeća potresne scene i kaže: “Kada sam stigao tamo, nije bilo pulsa. Nije disao i nije bilo znakova života.”

Oživljavanje malog tijela

Jonte, s obukom i odlučnošću da spasi Lakerov život, počeo je izvoditi oživljavanje na malom, beživotnom tijelu. Nakon nekoliko napornih trenutaka stiskanja, Laker je konačno pokazao znakove života s grgljanjem i uznemirenošću. Dah se vratio u njegovo tijelo, označavajući ključan trenutak u tom izazovnom iskustvu.

U međuvremenu, Lakerov otac Matthew Carlson proživljavao je strah i bespomoćnost tijekom mučnih 30-minutne vožnje kući, usrdno moleći za božansku intervenciju. Kada je stigao kući, osjećaj olakšanja i radosti bio je dubok. Podijelio je: “On je zaista naše čudo od bebe. Tako je dragocjen.”

Ovaj događaj koji zaustavlja srce, zabilježen kamerom, pokazuje hitnost i važnost svake sekunde u takvim životno ugrožavajućim situacijama.

Brza reakcija bolničara, zajedno s vjerom obitelji, osigurala je da se potencijalna tragedija pretvori u priču o čudesnom povratku u život.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare