dječak rođen bez kože
Foto: GoFundMe

Roditelji iz Teksasa trebaju naše molitve. Njihova je beba rođena bez kože, a liječnici očajnički pokušavaju pronaći način da ju spase.

Priscilla i Marvin su očekivali još jednu normalnu trudnoću sa trećim djetetom. No kada je maleni Ja’bari Gray došao na svijet, liječnici i medicinske sestre su ostali bez riječi.

„Bila je samo potpuna tišina“, prisjeća se Priscilla, „Očekujete da će ljudi biti sretni nakon što vide bebu – no tada su me odveli u drugu sobu i objasnili mi što nije u redu.“

Novorođenče je bilo teško samo 1,5 kg, a rođeno je bez kože na većini tijela osim na glavi i nogama. Njegove su oči bile potpuno zatvorene, a brada mu je bila povezana s prsima.

Naravno, Priscilla i Marvin vole svog dječaka bez obzira na sve. No njegovo stanje još uvijek zbunjuje liječnike koji pokušavaju shvatiti što je pošlo po krivu kako bi mu mogli pomoći.

Beba bez kože je šokirala liječnike

Najprije su liječnici smatrali da beba ima rijedak poremećaj imenom Aplasia Cutis. No kada su ga prebacili u dječju bolnicu u Teksasu, specijalisti koji imaju više iskustva sa rijetkim kožnim bolestima su zaključili da je ipak riječ o nečemu drugome.

Dječak sada ima nekoliko mjeseci te je težak 3,6 kg. Liječnici su počeli smatrati da je kod njega riječ o rijetkoj bolesti Epidermolisis bullosa. To je genetski poremećaj koji uzrokuje slabljenje kože koja tada lako puca te se stvaraju plikovi.

Liječnici su proveli genetsko testiranje na roditeljima, ali će trebati vremena da rezultati stignu.

U međuvremenu, beba je prilično stabilna. No, to je ipak vrlo stresno vrijeme za roditelje koji ga samo žele odvesti kući i obasuti ga ljubavlju.

PROČITAJTE: 5 znakova raka kože: Ovaj vodič vam može spasiti život

„Cijeli svoj život je u bolnici“, rekla je Priscilla, „Do sada sam ga smjela samo dva puta držati, ali sam morala biti obučena i imati rukavice. Ne smijem ga staviti na svoju kožu. To nije isto.“

Foto: GoFundMe

Proces čekanja

Za sada se Ja’bari hrani slamčicom umetnutom u nos. Liječničko osoblje mora redovno mijenjati njegove zavoje, stavljati lijekove i kreme te mu davati lijekove protiv bolova kako bi mu bilo ugodno.

Za sada je sve u održavanju ovog dječaka. Liječnici žele pronaći uzrok njegovog stanja prije nego počnu određeni tretman.

„Moglo bi proći dva do tri tjedna prije nego će imati odgovor“, objasnila je Priscilla, „Ne žele mu dati krive lijekove.“

Dok čekaju, liječnici planiraju operaciju kojom bi odvojili dječakovu bradu od prsa.

Potreba za molitvom

Za roditelje ove posebne bebe čekanje je prava agonija. No oni ne odustaju od svog sina.

„Svaki dan je blagoslov što se on još uvijek bori da bude s nama“, rekli su na stranici za donacije preko koje su skupili preko 40 00 dolara kako bi mogli pokriti sve troškove bolnice i brinuti se za svoje drugo dvoje djece.

PROČITAJTE: TRAŽITE ISUSA: Majka bebe s teškim oboljenjem kože dijeli tajnu svoje snage

Njihovo putovanje nije bilo lako i još će dugo trajati. No, kao i njihov sin, ovaj će se par nastaviti boriti.

„Odmah su na početku rekli da nema šanse za preživljavanjem, te ne želim odustati, ne želim da itko odustane od njega kada je već došao ovako daleko“, rekla je tužna majka, „Samo želim da mogu odvesti svoju bebu kući i držati ju u rukama.“

Ova je obitelj zaista snažna, a mi znamo da Bogu ništa nije nemoguće. Ovaj maleni dječak sigurno ima posebnu svrhu. Pomolimo se zajedno za zdravlje i život malenog Ja’barija Graya, piše Godupdates.

IZVORGodupdates.com/Gofundme.com