Beba rođena s “vječnim osmijehom” je zbunila liječnike i očarala internet: Sada je čeka teška operacija

Simpatična beba iz Australije rođena s “vječnim osmijehom” zbunila je liječnike i očarala Internet, no sada je čeka teška operacija.

Australska beba rođena je s rijetkim poremećajem “vječnog osmijeha”, a njezine fotografije tope srca na internetu. Postala je viralna senzacija nakon što su njezini roditelji na društvenim mrežama htjeli podići svijest o ovom urođenom deformitetu.

Ayla Summer Husband rođena je u prosincu 2021. s bilateralnom makrostomijom, vrlo rijetkim poremećajem koji uzrokuje da se kutovi usta ne spajaju pravilno dok je beba u maternici. Ukratko, može se reći da izgleda kao da joj je Joker otac.

Bebina usta nisu normalna

Roditelji bebe, Christina Wercher (21) i Blaise Muca (20) iz Južne Australije, bili su šokirani kada im je rečeno da njezina usta nisu “normalna”.

– Blaise i ja nismo bili svjesni ovog stanja niti sam ikada sreo nekoga rođenog s makrostomom. Tako da je to bio veliki šok – rekla je Kristina za Jam Press.

Kada je Wercher prvi put vidio svoju kćer, deformitet je bio očigledan jer je Ayla bila tako sićušna.

Beba s vječnim osmijehom
Foto: Instagram

Liječnici u Adelaideu u početku su bili zbunjeni jer nisu vidjeli slučaj prije, a propustili su i prenatalni pregled. Trebalo im je nekoliko sati da novopečene roditelje obavijeste o dijagnozi.

– To je dovelo do dodatnih poteškoća jer je bolnica imala malo znanja o tako rijetkom stanju. Sve o čemu sam kao majka mogla razmišljati je ono u čemu sam griješila, pogotovo kad sam bila tako pedantna tijekom cijele trudnoće. Međutim, njezinog oca i mene nekoliko liječnika nakon genetskog testiranja i skeniranja uvjerilo je da nam je to potpuno izmaklo kontroli i da nismo mi krivi – rekla je novopečena majka.

Samo je 14 takvih slučajeva u svijetu

Inače, jedna usporedna znanstvena studija iz 2007. godine zabilježila je samo 14 takvih slučajeva u svijetu.

Aylini roditelji sada razgovaraju s liječnicima o operaciji kako bi popravili njezin široki osmijeh. Makrostomija je više od obične kozmetičke abnormalnosti jer Ayla možda neće moći sisati.

– Točne specifikacije operacije tek trebamo dobiti, ali znamo da ona uključuje zatvaranje kože, što rezultira minimalnim ožiljcima – rekla je Kristina.

Nekoliko mjeseci nakon Aylinog rođenja, njezini roditelji odlučili su pokrenuti TikTok profil @cristinakilievercher kako bi podigli svijest o ovom deformitetu u nadi da će možda pronaći više odgovora.