Bebe ostavljaju da umru
Foto: Pixabay

Bivša medicinska sestra otkrila je kako su bebe rođene žive nakon neuspjelih pobačaja ostavljane da umru, što se po zakonu ne bi smjelo događati. 

Jill Stanek, bivša medicinska sestra, a sada voditeljica kampanje za-život, svjedočila je o svom iskustvu pred sudom kako bi dala dodatnu snagu prihvaćanju zakona o zaštiti beba rođenih nakon neuspjelih pobačaja. Ako zakon bude usvojen, onda bi te bebe dobivale istu skrb kao i sve druge bebe. 

Medicinska sestra je u detalje ispričala proceduru pobačaja

Jill je u detalje opisala proceduru pobačaja u kojoj se majci prerano izazivaju trudovi kako bi prerano rodila bebu koja je onda ostavljena da premine jer je premalena, piše Christian Today. 

Rekla je: „Iako neki liječnici ubijaju bebe prije tog procesa teško što ubrizgavaju smrtonosne injekcije, mnogi to jednostavno… ne čine“. 

VIDI OVO: 14 puta su joj savjetovali da pobaci: Izdržala je trudnoću, a onda se dogodilo čudo

Nastavila je: „U slučaju da se beba rodi živa, njoj ne bude pružena nikakva njega osim onoga što bolnica naziva ‘utješnom njegom’“. 

Jill je tada podijelila svoje užasno iskustvo: „Jedna majka nije bila samo šokirana nakon što joj je pobačena beba rođena živa, nego se činilo da beba nije imala nikakvih vanjskih oštećenja za koje su liječnici rekli da će imati. Majka je vrištala da netko pomogne njezinoj bebi, a moji su kolege otišli po liječnika“. 

„Majka je bila tako traumatizirana da su ju morali smiriti lijekovima“, rekla je Jill, „Beba je preminula unutar pola sata“. 

Prisjetila se i bebe s Downovim sindromom koja je je neuspješno pobačena

Jill se prisjetila i bebe s Downovim sindromom koja je neuspješno pobačena: 

„Nisam mogla podnijeti misao da to dijete pati i umire samo tako da sam ga ljuljuškala svih 45 minuta koje je živjelo. Dječak je bio star 21-22 tjedna te je bio veličine moje šake“. 

Dodala je: „Prema onome što sam vidjela, nije neobično da takve bebe požive i po nekoliko sati, jedna je poživjela gotovo osam sati“. 

VIDI OVO: Manekenka Adriana Lima: Pobačaj je zločin, a seks prije braka grijeh!

Bolnica u kojoj je Jill radila priznala je da se oko 10-20% neuspješno pobačenih beba rodi živo. 

Prisjetila se i slučaja kada je ona u jednoj prostoriji pomagala s rađanjem zdrave bebe, dok se u drugoj odvijao pobačaj.

Mnoštvo je beba ostavljeno da umre nakon neuspjelih pobačaja

Kada je zatražila pomoć sestara iz druge prostorije one su rekle da su „zauzete“. Jill je komentirala: „Pomislila sam koliko je ludo da mi nitko ne može pomoći s mojim zdravim porodom jer su prezaposleni s umatanjem bebe koju su upravo ubili“. 

Debata o ovom pitanju nastavit će se u Americi i Engleskoj, ali ne i u Irskoj. 

U Victoriji, Australija, gdje postoji sličan zakon o pobačaju, mnoštvo je beba samo ostavljeno da umre nakon neuspjelih pobačaja. 

Ovo su zaista uznemirujuće vijesti te pokazuju veličinu problema s kojim su mnoge države suočene.