Tko su beskorisne sluge koje će Krist osuditi na posljednjem sudu?

Najnesretnije i najmizernije duše koje će stajati ispred Sudnjeg prijestolja Kristovog bit će oni koje Biblija naziva “beskorisne” sluge.

Beskoristan sluga jest onaj, koji je “sakrio” svoj talent dat mu od Boga. On je bio previše lijen i plašljiv kako bi uložio svoj život i vrijeme u božanske interese i tako je postao lijen i neradan u Božjim stvarima.

On je odlazio redovito na bogoslužja u zajednicu i svoj religiozni imidž održavao blistavim. A evo što Gospodin kaže o polovičnoj i neozbiljnoj službi za Njega: “A gospodar njegov Odgovori mu: zli i lijeni slugo, znao si da žanjem gdje nisam posijao i skupljam gdje nisam vijao. Trebalo je dakle da daš moj novac mjenjačima, i ja bih po dolasku uzeo svoje s kamatom.” “A nekorisnog slugu izbacite u krajnju tamu; ondje će biti plač i škrgut zubi.” (Mt 25,26-30)

O, kako li će gorko naricati nekorisne sluge kada Sudac počne otvarati njihove knjige! Sudac će svima pokazati koliko su vremena, snage, novca utrošili za osiguranje svoje sigurnosti ili zadovoljstava, zanemarujući svoj odnos s Bogom, obitelji, crkvom …

VIDI OVO: Tko su “mlaki kršćani” koje će Isus povratiti iz svojih usta?

Beskorisne sluge su svoje kršćanske dužnosti obavljali hladno i rezervirano

Gospodin će nekorisnom slugi reći: “Ovo je tvoj život, tvoje vrijeme, tvoje bogatstvo… Bio si mi potreban i računao sam na tebe, dozivao te, ali ti si me odbacivao. Davao si mi tako malo vremena, dok me na kraju nisi potpuno istisnuo iz svog života. Život koji sam ti dao, potrošio si za šaku prašine. A bio si upozoren da će sve što imaš nestati, izgorjeti kao slama!”

O, kako velika žalost će biti u onaj dan onih, koji su nedjeljna bogoslužja posjećivali iz navike, ili na to gledali kao dio svoje obiteljske tradicije. Sjedili su u crkvi iz tjedna u tjedan, ali njihovo srce je bilo tako daleko od Boga. Oni su sve kršćanske dužnosti obavljali hladno i rezervirano.

Sudnji dan će sve razotkriti. Sudac će reći nekorisnim slugama: “Odlazite od mene. Vaša srca nikada nisu bila moja u potpunosti. Davno ste izgubili svoju prvu ljubav, umjesto da ljubite mene, vi ste ljubili: svoje poslove, novac, obitelji … Ja vam nisam bio na prvom mjestu u životu!”

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!