Nedavno je bila beskućnica, a sada peče najukusnije kolače

Iz pakla ovisnosti i beskućništva ova se žena izvukla na poseban način, a sada peče najukusnije kolače. Rado želi pomoći ženama koje imaju sličan problem.

Život Janie Deegan nije bio posut ružama. Iako je odrasla u obitelji punoj ljubavi, u jednom je trenutku upala u zamku niskog samopoštovanja. Alkohol i droge prvi put je koristila kao tinejdžerica. Lijekovi su joj pomogli da se oslobodi tjeskobe.

Studentski život samo je pogoršao postojeće probleme

Janie se nije mogla pronaći u sveučilišnom okruženju, zbog čega se osjećala vrlo podcijenjenom. Život joj je izmicao kontroli. Zbog ovisnosti nije mogla raditi. Također se izolirala od obitelji, prijatelja i poznanika. Sve dok se konačno nije počela boriti s beskućništvom.

“Nisam mislila da možeš imati alkoholizam s 22 godine. U mom okruženju nije bilo nikoga s takvim problemom”, kaže. Spavala je u podzemnoj i tražila smještaj u hostelima.

“Bila sam zatvorena u sebe kao u ljušturu – osjećala sam se bezvrijednom i nevoljenom. Ali znala sam da ako želim ostati trijezna, neke stvari moram riješiti iznova”, rekla je u intervjuu za Fox News.

Jednom se ohrabrila i prijateljici priznala da je ovisnost ovladala njezinim životom.

“Bio je to čin očaja, ali i trenutak istine. Laknulo mi je što sam, umjesto odbijanja, mogla doživjeti potpuno prihvaćanje. Bilo je to oslobađajuće iskustvo!”

Kolači su joj donijeli velike promjene

Janie se zaposlila kao kućna pomoćnica, što se pokazalo dobrim. Svidjela se ljudima, a njezini kolači postajali su sve popularniji. Hranjenje ljudi postalo je njezin jezik ljubavi, a pečenje kolača način života.

Još u djetinjstvu roditelji su joj usadili ljubav prema kuhanju i poticali je da bude kreativna u kuhinji. U početku je Janie pripremala peciva samo za svoje prijateljice, a rodbini je slastice darivala povodom raznih praznika. Kad je napunila 25 godina, zamoljena je da ispeče tortu za Dan zahvalnosti. Od tada, ljubitelji njezinog pečenja neprestano rastu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Janie’s (@janiedbakes)

Uostalom, ima ih toliko da je odlučila postaviti web stranicu preko koje se mogu naručiti slastice koje ona priprema. U početku je djelovala u svom skučenom stanu u New Yorku. No već 2017. odlučila je otvoriti vlastiti obrt.

Želi pomagati drugima

Unatoč činjenici da je uspjela postići spektakularan uspjeh, nikada nije zaboravila na one koji nisu imali sreće u životu kao ona.

“I dalje pokušavam pomoći ženama koje žele promijeniti svoje živote.”

Kod zaposlenika koje zapošljava više pažnje pridaje strastima, talentima i specifičnim vještinama nego diplomama.

Janie se uspjela izvući iz nevolje zahvaljujući ljudima koji su vjerovali u nju. U prevladavanju teškoća pomogli su joj ljubav, empatija i razumijevanje rodbine. Međutim, prije nego što se to dogodilo, morala se suočiti sa svojim starim navikama i naučiti funkcionirati u novoj stvarnosti.

Polako je iznova gradila svoj život, korak po korak. Prije nego što je radila kao pomoćnica u kuhinji, zarađivala je za život iznoseći smeće. Tvrdi da ju je ovo zanimanje učinilo skromnom.

S vremenom je dobila Stacy’s Rise Grant, što joj je otvorilo vrata za obuku sa stručnjacima u New York International Culinary Centeru. Tamo je naučila tajne uspješnog vođenja posla.

“Pečenje je unijelo svjetlo u moj mračan život”, priznaje Janie.

NAJNOVIJE!