Gladni beskućnik je od radnika restorana tražio ostatke hrane ako ih ima, a umjesto toga dobio je punu uslugu.

Lako je suditi, ali je teško tražiti pomoć. Umjesto da nekoga prezirno gledamo jer mu je potrebna pomoć, trebali bismo upoznati ljude tamo gdje jesu i učiniti sve što možemo da im olakšamo teret.

Prošle zime, Ronda Chung iz Little Rocka, Arkansas, vidjela je čin dobrote koji je bio primjer ovog koncepta. Ronda je bila toliko dirnuta da je priču podijelila na Facebooku.

Bekućnik u restoranu
Foto: Facebook

Oličenje suosjećanja i ljubavi

“El Sur Street Food Co. je oličenje suosjećanja i lokalne ljubavi”, napisala je Ronda. “Ova osoba je ušla i pitala ima li hrane koju bi mu željeli baciti, a tip za pultom je rekao: ‘Volio bih platiti vašu hranu’ i pitao bi li želio čuti neke preporuke.”

“Odmah je ponudio golemu Con Todo baleadu umjesto da mu pokuša dati jeftine stvari poput čipsa i salse ili pupuse”, nastavila je Ronda.

“Pitao je želi li tip jesti za stolom ili želi da obrok spakira za polazak, a kada je osoba rekla da želi biti sigurna da ne smeta poslu, tip za pultom je rekao: ‘Ne smetaš mi što si ovdje’ i ponudio mu stol. Izvrsna hrana, prekrasni ljudi. Ovo je Arkansas kakav želim.”

Ovo je svijet kakav i mi želimo, Ronda. Svatko treba i zaslužuje jesti, a ovaj je radnik dao i više od toga; dao je poštovanje osobi u potrebi, što je neprocjenjivo!

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare