5 divnih stvari koje Biblija govori o seksualnoj intimnosti u braku

Ovo su pet stvari koje Biblija jasno kaže u vezi seksualne intimnosti u braku.

Čuvajte ju unutar braka

Autor poslanice Hebrejima piše: „Ženidba neka bude časna u sviju i postelja neokaljana. A bludnicima i preljubnicima sudit će Bog“ (Heb 13,4). Slobodni smo uživati u svom bračnom drugu, jer nas je Bog na taj način povezao i stvorio seks da u njemu uživamo. Nema potrebe da se sramimo pred našim supružnikom i pred Bogom kad smo seksualno intimni.

Čuvajte je za sebe

Kada čujem kako muškarci pričaju o svojim suprugama i intimnim odnosima, nastojim promijeniti temu. Kažem im da se ne osjećam ugodno razgovarati o nečemu što je privatno. Poznajem mnoge muškarce koji koriste „neukusni“ jezik u opisivanju svojih intimnih odnosa sa svojim suprugama ili izvan braka. Znam da bi moja žena bila šokirana…stoga u tome ne sudjelujem. Samo im kažem kako mi takve detalje držimo za sebe, i ne dijelimo ih čak ni s našim roditeljima ili najbližim prijateljima.

Opasnosti požude

Srce je prijevarno i podlo, niti možemo poznavati vlastita srca (Jer 17,9), stoga moramo čuvati naša srca i oči čistima i neokaljanima. Isus je upozorio da „svaki koji pogleda ženu žudeći za njom, već je počinio preljub s njome u srcu svojemu“ (Mt 5,28). Job je razumio ovaj problem očiju, zato je napisao: „Savez sam sklopio s očima svojim; kako bih onda pogledao djevicu?“ (Job 31,1). To je njegovo rješenje. Samo odvratite pogled kada ste u iskušenju da poželite nekoga izvan braka.

Grijeh protiv vlastitog tijela

Svatko tko prakticira seks izvan svog braka ili prije ulaska u brak, zapravo griješi protiv vlastitog tijela. Apostol Pavao nam je napisao: „Bježite od bludništva! Svaki grijeh koji učini čovjek izvan tijela je; a tko bludniči, protiv svojega tijela griješi“ (1 Kor 6,18). Dakle, kada vas kuša požuda u srcu, možete ili pogledati na drugu stranu ili pobjeći od iskušenja što brže možete.

Postati jedno tijelo

Kada Bog spaja muža i ženu, oni postaju jedno tijelo (Post 2,24), i tu nema mjesta za treću osobu. Postati jedno tijelo znači da postaju jedna osoba ili jedna obitelj, a dvoje postaje jedno u smislu da su pridruženi jedno drugome i moraju prionuti jedno uz drugo, što ne uključuje nikoga drugoga.

Zaključak

Molim svakog kršćanina da se suzdrži od seksa prije braka i seksa izvan svog braka, jer Pavao kaže: „Ili ne znate da nepravednici neće baštiniti kraljevstva Božjega? Ne varajte se! Ni bludnici, ni idolopoklonici, ni preljubnici, ni mekoputnici, ni mužoljubi“ (1 Kor 6,9). Oni koji nastavljaju prakticirati ovaj grijeh bez pokajanja „neće baštiniti kraljevstva Božjega“ (1 Kor 6,10).

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Vesna L.; Izvor: Faithinthenews.com