4 načina na koje Biblija može spasiti brak

Donosimo četiri jednostavna načina kako možete popraviti svoj brak uz Božju pomoć.

Zajednička molitva

Stara narodna koja kaže ”Obitelj koja se moli zajedno i ostaje zajedno” je istinita, jer kada god postoji intiman odnos između supružnika i Boga, supružnik će biti pobjednik. Obitelj bez Boga ne može doći daleko u životu, ali obitelj koja se moli zajedno se u isto vrijeme stavlja pod Božju bolju, a Bog će blagosloviti brak koji je posvećen molitvi.

Ljubite poput Krista

Trebali bismo biti „nasljedovatelji Boga, kao ljubljena djeca, i živite u ljubavi kao što je i Krist ljubio nas i predao sebe za nas kao prinos i žrtvu Bogu na ugodni miris“! (Efežanima 5, 1-2) Kako se Krist podložio svome Ocu tako neka se „žene pokoravaju svojim muževima kao Gospodinu“. (Efežanima 5,22)

Isto tako apostol Pavao govori: „Muževi, ljubite svoje žene, kao što je i Krist ljubio crkvu i sebe samoga predao za nju“. (Efežanima 5,25) Ne mogu se sjetiti niti jedne kršćanke koju je muž volio kao što Krist voli svoju Crkvu, a da se ona nije htjela njemu podložiti. Isus je bio podjednak u snazi i slavi svome Ocu, ali se dragovoljno pokorio Ocu, što je važan segment njihovog bliskog odnosa.

Budite zahvalni

Biblija nam zapovijeda da „u svako vrijeme, svakim povodom, zahvaljujte Bogu Ocu u ime našeg Gospodina Isusa Krista“. (Efežanima 5,20) Ne samo da trebamo moliti za našeg supružnika, već trebamo biti i zahvalni za sve što oni čine. Kada osobno zahvaljujemo našem supružniku i kada smo im zahvalni pred Bogom, mi zapravo pokazujemo da ih ne uzimamo ”zdravo za gotovo” i pokazujemo da smo zadovoljni u životima s time gdje smo i s kime smo u braku. Iskazivanje zahvalnosti se može očitovati u kupovanju cvijeća, pisanju poruke zahvalnosti ili iskazivanja ljubavi i tako što ćemo im reći da smo zahvalni Bogu zbog toga što su oni dio naših života. To će pomoći u osnaživanju bilo koje veze, a braka pogotovo.

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Proučavanje Riječi

Zajedničko proučavanje Riječ je kao ljepilo koje brak drži zajedno. Salomon je napisao: „Jer ako jedan padne, drugi će podignuti druga svojega; a teško jednomu! Ako padne, nema drugoga da ga podigne“. (Propovjednik 4,12)

Udvoje možemo bolje izdržavati oluje života, a ako je Bog treći dio užeta, ono vrlo teško puca. Božja Riječ će sa svojim trećim dijelom dodatno osnažiti parove.

Zaključak

Svi mi trebamo pomoć u svojim brakovima s obzirom da niti jedan brak nije savršen. Ljubite svoje supružnike, molite za njih, zajedno proučavajte Riječ i budite zahvalni za svoje supružnike – i Bogu i njima samima. Pokažite im koliko vam znače. Čak i ako znate daoni to znaju, recite im – oni to zaslužuju čuti.

Autor: Jack Wellman; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Faithinthenews.com

NAJNOVIJE!