NaslovnicaDuhovnostBiblija upozorava: Budite budni, Isus dolazi!

Biblija upozorava: Budite budni, Isus dolazi!

U danima koji su prošli, izjava: “Isus dolazi!” izjavljivala se gotovo na svakom nedjeljnom crkvenom sastanku. Evanđelisti su iznosili poticajne poruke o nadi Kristova povratka i u srcu njegovih sljedbenika bio je sveti strah i iščekivanje.

Međutim, danas se o dolasku Gospodnjem rijetko govori i, čini se, samo malo pravednih slugu čezne za njegovom pojavom.

Biblija upozorava na taj nedostatak budnosti u vezi s Isusovim povratkom. “Na koncu vremena pojavit će se izrugivači, koji će živjeti prema vlastitim požudama i pitati: ‘Gdje je njegov obećavani dolazak? Otkada su umrli naši očevi, i dalje sve ostaje kako je bilo od početka stvorenja'” (2 Pt 3,3-4).

Postoje oni koji izruguju poruku o Kristovu povratku, ali to je vjerojatno iz straha – straha da će morati stati pred Boga i dati račun. Takvi izrugivači su danas među nama propovijedajući novu poruku: “Ne brini se, Krist još ne dolazi. Sunce će se sutra dići kao i uvijek i godišnja doba će dolaziti i odlaziti. Nijedno upozorenje koje smo u prošlosti čuli nije se ostvarilo, dakle, uživaj i budi sretan!”

Na visokim položajima vlasti Božji su zakoni izrugivani i u zemlji buja bezakonje. Čitamo o užasima koja se događaju širom svijeta i promatramo povećanje novih smrtonosnih bolesti, dok se prirodne katastrofe povećavaju i brojčano i u jačini. Trebalo bi i bezbožnima biti jasno da Gospodin potresa sve što se potresti može.

U Mateju Isus kaže: “Zato i vi budite pripravni, jer će Sin Čovječji doći u čas kad se ne nadate” (Mt 24,44). Isusov dolazak vas ne bi trebao uznemirivati, nego ushićivati. Ako uistinu ljubite nekoga, želite biti blizu te osobe, zar ne? Zamislite kako će to biti kad Isus prozove vaše ime!

Usred ovih vremena, Isus kaže: “Da, dolazim uskoro”, a Kristova zaručnica odgovara: “Dođi, Gospodine Isuse” (Otk 22,20). To je naša blagoslovljena nada!

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org