DOK NAS SMRT NE RASTAVI: Svaki bračni par bi ovo trebao pročitati

Kako se bračni parovi zaista mogu brinuti o braku? Pročitajte ovih 10 biblijskih pravila za sretan brak!

“Što dakle Bog združi, čovjek neka ne rastavlja!” (Marko 10,9)

Brak je sveta zajednica muškarca i žene pred Bogom i pred ljudima. To je pečat obveze jedno prema drugom za cijeli život, kao što njihovi bračni zavjeti govore: “da te prihvaćam i nosim, od ovog dana nadalje, u dobru i u zlu, u bogatstvu i siromaštvu, u bolesti i u zdravlju, dok nas smrt ne rastavi.” Ovo je najljepši tekst koji možemo čuti na ovom planetu.

Možda, kada ste bili mlađi, započeli ste graditi svoje vjenčanje iz snova u svom umu i radujete se ispunjenju tog dana. Biti zaljubljen je najljepši osjećaj na svijetu. Koliko će još biti bolji život kada ga živite s osobom koju najviše volite?

Ali ljudi koji još uvijek nisu vjenčani previše idealiziraju dobrobiti braka, pa zaboravljaju pripremiti sebe za izazove u braku. Da, brak je nešto najbolje na svijetu što se može dogoditi nekome, ali nije uvijek lak. Zato, kršćanski pastori i mentori savjetuju svoje članove prije nego uđu u brak.

2,3 milijuna parova se vjenčava godišnje, što je otprilike 6,200 vjenčanja dnevno. Ali s druge strane, događa se jedan razvod na svake 36 sekunde. To je gotovo 2,400 razvoda dnevno, 16,800 razvoda tjedno i 876,000 razvoda godišnje. Razvod je ozbiljan problem s kojim se parovi diljem svijeta suočavaju.

VIDI OVO: Bog je ustanovio brak: 5 načela kršćanskog braka

Ali kako se parovi zaista mogu starati o braku? Pročitajte ovih 10 biblijskih pravila za sretan brak:

1. Nikad ne iznosite greške iz prošlosti. Prestanite kritizirati druge, ili će se to vama vratiti. Ako oprostite drugima, bit će i vama oprošteno. (Luka 6,37)

2. Radije zanemarite cijeli svijet nego jedno drugo. “Ta što koristi čovjeku steći sav svijet, a životu svojemu nauditi?” (Marko 8,36)

3. Nikad nemojte otići na spavanje a da niste riješili raspravu. “Srdite se, ali ne griješite! Sunce nek ne zađe nad vašom srdžbom.” (Efežanima 4,26)

4. Barem jednom dnevno udijelite kompliment vašem partneru. “Blaga je besjeda drvo života, a pakosna je rana duhu.” (Izreke 15,4)

5. Nikad se ne sastajte bez tople dobrodošlice. “Poljubi me poljupcem usta svojih, ljubav je tvoja slađa od vina.” (Pjesma nad pjesmama 1,2)

6. “U siromaštvu i bogatstvu” – radujte se svakom trenutku koji vam je Bog dao. “Bolji je obrok od povrća gdje je ljubav nego od utovljena vola gdje je mržnja.” (Izreke 15,17)

7. Ako možete pohvaliti sebe ili svog partnera, neka to bude vaš partner. “Ne uskrati dobročinstva potrebitim kad god to možeš učiniti.” (Izreke 3,27)

8. Ako je živ, u nekom trenutku će vas partner povrijediti. Naučite oprostiti. “Pogriješi li tvoj brat, prekori ga; ako se obrati, oprosti mu. Pa ako se sedam puta na dan ogriješi o tebe i sedam se puta obrati tebi govoreći: ‘Žao mi je!’, Oprosti mu. “(Luka 17,3-4)

9. Ne koristite vjeru, Bibliju ili Boga kao čekić. “Ta Bog nije poslao Sina na svijet da sudi svijetu, nego da se svijet spasi po njemu.” (Ivan 3,17)

10. Neka vas ljubav vodi. Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo “(1 Kor 13,4-5)

Parovi diljem svijeta bi trebali znati ovo. Podijelite kako bi blagoslovili druge!

NAJNOVIJE!