NaslovnicaŽivot11 biblijskih činjenica o spolnom životu koje svaki kršćanin treba znati

11 biblijskih činjenica o spolnom životu koje svaki kršćanin treba znati

Biblija ima puno toga za reći o spolnom životu, a ovo su neke od najbitnijih činjenica koje svaki kršćanin treba znati.

Spolni odnos je dar od Boga vjenčanim osobama za njihov uzajamni užitak. U Bibliji piše: Neka je blagoslovljen izvor tvoj i raduj se sa ženom svoje mladosti: neka ti je kao mila košuta i ljupka gazela, neka te grudi njene opajaju u svako doba, njezina ljubav zatravljuje bez prestanka! (Izreke 5,18.19)

Ljubav i seksualnost su dar od Boga i toplo se preporučuju unutar bračnih odnosa. U Bibliji piše: Ženidba neka bude u časti u sviju i postelja neokaljana! Jer bludnicima će i preljubnicima suditi Bog. (Hebrejima 13,4 JB) Muž neka vrši dužnost prema ženi, a tako i žena prema mužu. Žena nije gospodar svoga tijela, nego muž, a tako ni muž nije gospodar svoga tijela, nego žena. (1. Korinćanima 7,3.4)

Bog je odredio da seksualnost dio jedinstvenog odnosa u braku. U Bibliji piše: Ne uskraćujte se jedno drugome, osim po dogovoru, povremeno, da se posvetite molitvi pa se opet združite da vas Sotona ne bi napastovao zbog vaše neizdržljivosti. (1. Korinćanima 7,5)

Da ne bismo sebi naudili, seksualne želje i aktivnosti trebamo staviti pod Kristovu kontrolu. U Bibliji piše: Doista, ovo je volja Božja: vaše posvećenje – da se uzdržavate od bludnosti, da svatko od vas zna svoje tijelo posjedovati u svetosti i poštovanju, a ne u pohotnoj strasti kao pogani koji ne poznaju Boga, (1. Solunjanima 4,3-5)

Sedma zapovijed zabranjuje preljub. U Bibliji piše: Ne učini preljuba! (Izlazak 20,14)

Spolni grijeh je razoran čak i kad posljedice nisu odmah vidljive. U Bibliji piše: Bježite od bludnosti! Svaki grijeh koji učini čovjek, izvan tijela je, a bludnik griješi protiv svojega tijela. (1. Korinćanima 6,18)

Kako počinje spolni grijeh? U Bibliji piše: A ja vam kažem: Tko god s požudom pogleda ženu, već je s njome učinio preljub u srcu. (Matej 5,28 JB)

Biblija osuđuje homoseksualno ponašanje. U Bibliji piše: Stoga ih je Bog predao sramotnim strastima: njihove žene zamijeniše naravno općenje protunaravnim. (Rimljanima 1,26)

Biblija zabranjuje rodoskvrnuće. U Bibliji piše: Neka se nitko od vas ne približuje svojoj krvnoj rodbini da otkriva njezinu golotinju. Ja sam Jahve! (Levitski zakonik 18,6)

Biblija zabranjuje spolni odnos sa životinjama. U Bibliji piše: Da nisi legao ni s jednom životinjom – od nje bi postao nečist. Žena ne smije stati pred životinju da se s njom pari. To bi bila krajnja opačina. (Levitski zakonik 18,23)

Biblija zabranjuje prostituciju. U Bibliji piše: Ne znate li da su tijela vaša udovi Kristovi? Hoću li dakle uzeti udove Kristove i učiniti ih udovima bludničinim? Nipošto! Ili zar ne znate: tko uz bludnicu prione, jedno je tijelo? Jer veli se: Bit će njih dvoje jedno tijelo. A tko prione uz Gospodina, jedan je duh. (1. Korinćanima 6,15-17)