Biblijski stihovi koji će otjerati strah

Strah nas može udaljiti od mnogih blagoslova i unazaditi nas. Ovi biblijski stihovi nas podsjećaju da Bog može otjerati strah te vratiti mir.

Kada se bojimo, često mislimo na budućnost i da će se dogoditi nešto jako loše. Strah u biti znači bojati se nekoga ili nečega da će biti opasno, bolno ili prijeteće.

Kada se bojimo, naši umovi prikazuju razne vrste scenarija, a mi se zaokupimo razmišljanjima što ćemo učiniti kada se to dogodi. To nas može jako unazaditi.

Ali Bog nam govori da se ne bojimo. I daje nam stotine biblijskih stihova o strahu. Namjera ovih stihova je da nam daju mir usred oluje života. Sam Bog želi da iskusimo njegov odmor i radost.

Evo nekoliko predivnih biblijskih stihova koji vam mogu vratiti mir i radost.

1. Ne boj se

“Ne boj se, jer ja sam te otkupio; imenom sam te zazvao: ti si moj! Kad preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće.” (Izaija 43, 1-2)

Bog nas je otkupio i učinio nas svojima. Nazvao nas je po imenu. Stoga, kada prolazimo kroz teške stvari, On će nas uvijek zaštititi.

2. Bog je za nas

Što ćemo dakle na to reći? Ako je Bog za nas, tko će protiv nas? Ta on ni svojega Sina nije poštedio, nego ga je za sve nas predao! Kako nam onda s njime neće sve darovati? Tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove? Nevolja? Tjeskoba? Progonstvo? Glad? Golotinja? Pogibao? Mač? … Ništa nas neće nas moći rastaviti od ljubavi Božje u Kristu Isusu, Gospodinu našemu! (Rimljanima 8, 31-32, 35, 39)

Ništa nas sada ili u budućnosti ne može odvojiti od Njegove ljubavi prema nama. I zato što nas voli u Kristu, ispunit će svaku našu potrebu.

VIDI OVO: Molitva protiv straha i napada panike

3. Urezan u Njegove ruke

“Može li žena zaboravit’ svoje dojenče, ne imat’ sućuti za čedo utrobe svoje? Pa kad bi koja i zaboravila, tebe ja zaboraviti neću. Gle, u dlanove sam te svoje urezao, zidovi tvoji svagda su mi pred očima.” (Izaija 49, 15-16)

Koja bi mama zaboravila svoju bebu? To se rijetko može dogoditi, ali Bog nikada neće zaboraviti ni jedno svoje dijete. Urezao nas je na dlanove.

Kada Isus pogleda svoje proslavljene ruke i ugleda tragove križa, on tamo vidi naša imena. On nas nikada neće zaboraviti!

4. Bog obiluje svojom dobrotom

Kako je velika dobrota tvoja, što je čuvaš za one, koji te se boje, što je iskazuješ onima, koji se kriju kod tebe od ljudi! (Psalam 31, 19)

Ne trebamo se bojati budućnosti, nego se bojati Boga i tražiti utočište u Njemu, jer on nam daje veliku količinu dobra. Bog za nas ima blagoslove koje ne možemo ni zamisliti – obilne blagoslove.

5. Ne budite zabrinuti ni za što

Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji, koji nadilazi svako razumijevanje, čuvat će vaša srca i vaše misli u Kristu Isusu. (Filipljanima 4, 6-7)

Evo kako se boriti protiv tjeskobe za budućnost: molite i zahvaljujte Bogu “u svemu” – u svemu u čemu ste u iskušenju da se brinete. Bog se brine za nas, jer nas je otkupio krvlju svoga Sina. On brine o svakom detalju naših života. Bacite svoje tjeskobe na Njega!