7 biblijskih stihova koji vam pomažu pobijediti usamljenost

Bog je s nama i daje nam snagu da živimo hrabro i odvažno. Donosimo 7 biblijskih stihova koji vam pomažu da pobijedite usamljenost.

Život je pun uspona i padova. Ponekad je tako uzbudljivo i prštimo od dobrog raspoloženja, a ponekad je zastrašujuće – kao da jedini živimo na ovome svijetu, kao da nikoga ne zanimamo. Kada se usamljenost pojavi, često ne znamo gdje se okrenuti.

Prije svega, nema potrebe da se sramite zbog svoje samoće. Zapravo, ako nađete jednog ili dva prijatelja s kojima ćete razgovarati o tome, vjerojatno ćete otkriti da se i oni osjećaju usamljeno (u nekom trenutku). Sjetite se i da je Bog uvijek vaš najbolji prijatelj; Onaj koji želi da s njim razgovarate o svemu. A kako vaš odnos s Bogom postaje jači i prisniji, tako ćete osjećati manje samoće.

7 biblijskih stihova koji vam pomažu da pobijedite usamljenost

Biblija je Božji priručnik za život. Pruža odgovore koji su nam potrebni, ali i utjehu, mir i nadu.

U nastavku je sedam biblijskih stihova koji će vas podsjetiti da je Bog uvijek uz vas.

1. Psalam 73, 25-26

A koga imam ja u nebu, osim Tebe? Ništa me više ne veseli na zemlji! Neka mi nestane tijela i srca, ipak Bog još ostaje branik srca mojega, baština moja dovijeka!

2. Psalam 27, 10

Ako me otac i mati ostave, Jahve će me primiti.

3. Psalam 68, 6

Otac siročadi, sudac udovica, takav je Bog u svom svetom boravištu.

4. Ivan 14, 15-17

“Ako me ljubite, čuvat ćete moje zapovijedi. Molit ću Oca i on će vam dati drugog Branitelja, da bude s vama zauvijek, Duha istine, kojeg svijet ne može primiti; jer ga ne vidi, niti ga poznaje.” (Isus)

5. Psalam 139, 1-3

Jahve, proničeš me svega i poznaješ, ti znaš kada sjednem i kada ustanem, izdaleka ti već misli moje poznaješ. Hodam li ili ležim, sve ti vidiš, znani su ti svi moji putovi.

6. Hebrejima 13, 6

Gospodin je moj pomoćnik, i neću se bojati; što će mi učiniti čovjek?

7. Matej 28, 20

“Evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta.” (Isus)

Neka vam ovi stihovi pomognu da upravite svoj pogled na Gospodina. On će hodati s vama kroz sve doline i sva brda života. U Njemu možete naći snagu i utješiti se činjenicom da je On uvijek s vama!

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!