Molitva za nadvladavanje mržnje

Molitva za nadvladavanje mržnje pomaže nam da ne dopustimo mržnji da uđe naš život i stvori poteškoće.

Mržnja je uzela puno maha u svakidašnjici. Skloni smo razgovarati o stvarima koje mrzimo u svom životu i životima drugih.

Kada dopustimo mržnji da zavlada, dopuštamo da tama bude u nama. Zamagljuje našu prosudbu, čini nas negativnijima, dodaje gorčinu našem životu. Međutim, Bog nam nudi drugi smjer. Kaže nam da možemo nadvladati mržnju i zamijeniti je opraštanjem i prihvaćanjem. Daje nam priliku da se vrati svjetlost u naša srca, bez obzira koliko se trudili zadržati mržnju.

Molitva za nadvladavanje mržnje

Nebeski Oče,
Hvala Ti za sve što činiš u mom životu. Hvala što me štitiš i svaki dan mi daješ snagu i volju za život. Oče, danas uzdižem svoje srce prema Tebi jer je ispunjeno mržnjom koju kao da ne mogu kontrolirati. Postoje trenuci kada znam da bih to trebao pustiti, ali iznova i iznova se tome vraćam. Svaki put kad razmišljam o ovoj stvari, jednostavno se iznova naljutim. Osjećam bijes u sebi.

Molim Te, Oče, da interveniraš i pomogneš mi nadvladati ovu mržnju. Znam da od nas tražiš da volimo, a ne da mrzimo. Opraštaš nam sve naše grijehe. Uvijek nas ljubiš! Jedino što mrziš je grijeh, ali uvijek daješ oprost kada te iznevjerimo i ne uspijemo.

Dobro znaš koliko se borim s ovom situacijom. Povrijeđen sam, ali pomozi da se okrenem od mržnje prema oprostu. Oče, želim krenuti dalje od ove težine u mom srcu. Ona me odvlači u mračne misli i sprječava da idem naprijed. Pomozi da se svjetlost vrati unutra. Pomozi da shvatim i prihvatim da ta mržnja nije vrijedna težine koju mi ​​je stavila na ramena.

Molitva za nadvladavanje mržnje
Foto: Pexels

Trenutno se mučim, ali Ti si moj Spasitelj i moj oslonac. Nebeski Oče, ispuni moje srce svojim Duhom kako bih mogao ići naprijed na putu života. Ispuni me svojim svjetlom i daj mi da vidim dovoljno jasno da izađem iz ove magle mržnje i bijesa. Molim Te, budi moje sve u ovom trenutku kako bih mogao biti osoba kakva želiš da budem. Amen!

Molitve za druge potrebe i prigode možete pronaći na OVOM LINKU.

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!