3 biblijska stiha za pomoć u financijskim problemima

Biblijski stihovi nam mogu pomoći kako bismo svoje pouzdanje stavili u Boga da će nam pomoći u našim financijskim problemima.

Biblija nas uči da je Bog u isto vrijeme naš Otac i Onaj koji brine za nas. U Njega se uvijek možemo pouzdati i Njega uvijek možemo moliti da nam pomogne i u materijalnim, svakodnevnim stvarima.

Kada se susretnemo s različitim problemima koji ugrožavaju naše financije, velik broj nas postane zabrinut. Bojimo se hoćemo li imati dovoljno za ono što nam treba danas, ali i u budućnosti. Ti problemi uključuju gubitak posla, neuspjeli poslovni pothvat, propalo ulaganje, krađe i prijevare, ali i neočekivani troškovi kao u slučaju bolesti ili hospitalizacije. Takvi problemi mogu uzrokovati brigu oko naših financija. Na kraju budemo zabrinuti oko toga hoćemo li imati dovoljno za sebe i možda pomišljamo na druge načine kako bismo povećali naš budžet te na taj način zbrinuli sami sebe i svoje potrebe.

Ono što zaboravljamo jest to da se Bog želi pobrinuti za naše potrebe i da se On želi brinuti za nas. Sve što trebamo učiniti jest pouzdati se u Njega i ovisiti o Njemu za sve što nam treba.

VIDI OVO: Molitva za financije: Ovako možemo moliti za naše financijske potrebe

Pomoć u financijski teškim vremenima

Evo nekih biblijskih stihova koji će nam pomoći kako bismo svoje pouzdanje stavili u Boga i to da će On ispuniti sve naše potrebe. Dužni smo vjerovati Bogu, jer je On dobar i vrijedan povjerenja.

„Ne govorim zbog oskudice, jer se ja navikoh biti zadovoljan onim, što imam. Znam i oskudijevati, znam i obilovati; u svemu i u sve sam se uputio, i sit biti, i gladovati, i izobilovati i nemati! Sve mogu u onome, koji me krijepi“. (Filipljanima 4, 11-13, 19-20)

„Zato vam kažem: Ne budite tjeskobno zabrinuti za život svoj, što ćete jesti i što ćete piti, ni za tijelo svoje, u što ćete se obući. Nije li život više od hrane i tijelo nije li više od odijela? Pogledajte na ptice nebeske! One ne siju, ne žanju, ne skupljaju u žitnice: Otac ih vas nebeski hrani. Nijeste li vi više vrijedni od njih? Tko od vas može svojim brigama produljiti život svoj i za jedan samo pedalj? I što ste tako tjeskobno zabrinuti za odijelo? Pogledajte na ljiljane u polju! Kako rastu! Ne rade i ne predu; A ipak kažem vam: Ni Salomon u svemu svojemu sjaju nije bio tako odjeven kao jedan jedini od njih. I kad Bog travu, što danas stoji na polju, a sutra se baca u peć, tako odijeva, koliko će više vas, malovjerni! Ne budite dakle tjeskobno zabrinuti i ne pitajte: Što ćemo jesti? Što ćemo piti? Čim ćemo se odjenuti? Za sve to brinu se neznabošci. A zna Otac vaš nebeski, da vam to sve treba. Tražite najprije kraljevstvo Božje i pravdu njegovu, i ovo će vam se sve dodati. Ne budite dakle tjeskobno zabrinuti za sutrašnji dan; jer će se sutrašnji dan brinuti sam za se. Svaki dan ima dosta svojega vlastitog zla“. (Matej 6, 25-34)

„Jer ja znam svoje naume koje s vama namjeravam – riječ je Jahvina – naume mira, a ne nesreće: da vam dadem budućnost i nadu. Tada ćete me zazivati, dolaziti k meni, moliti mi se i ja ću vas uslišati. Tražit ćete me i naći me jer ćete me tražiti svim srcem svojim“. (Jeremija 29, 11-13)

Autor: JB Cachila; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Christian Today

NAJNOVIJE!