Molitva za financije

Molitva za financije je za mnoge sporna jer misle da nije po Božjoj volji. Trebamo li moliti i kako moliti za naše financije? 

Zapravo, ako molite molitvu Oče naš, vi to već činite jer je Isus u toj molitvi između ostaloga poučio učenike da mole: ‘…kruh naš svagdašnji daj nam danas…’ Kruh je ovdje, dakako, mnogo više od samog kruha, to je sve ono što je čovjeku potrebno za život od materijalnih dobara.

Molitva Oče naš je zapravo više ‘molitveni nacrt’, a manje nešto što bi trebalo nabrajati. Taj ‘molitveni nacrt’ (kako ga volim zvati iako to nisam nigdje čuo) sadrži sve bitno za što možemo i trebamo moliti a po potrebi neke dijelove možemo i produbiti u posebnim molitvama.

Molitva za financije koja slijedi je jedna od takvih. Dijeli se po internetu pa je tako dospjela i do nas. Mišljenja sam da je svaka molitva koja je izgovorena u vjeri dobra i da se ne mora robovati formi, tako da svatko može sastaviti i neku svoju molitvu na ovu nakanu. No, ako vas Duh Sveti vodi da molite upravo ovu molitvu, samo naprijed.

Molitva za financije

Gospodine, dolazim Ti sa svojim brigama i financijskim poteškoćama. Prinosim ti svoje financijske probleme, male i velike. U ime Isusa neka svako sotonsko djelovanje bude prekinuto.

Daj mi milost da dobra upotrebljavam na veću Slavu Božju. Uči me da upotrebljavam materijalna dobra po volji Božjoj. Pomozi mi da mogu dati Bogu Božje a caru i carevo. Uči me da rukujem s materijalnim dobrima koja su mi na raspolaganju s osjećajem pune odgovornosti.

Blagoslovi me da mogu biti vjeran(a) u velikim i malim stvarima. Daj mi da shvatim da sam samo ja upravitelj od Tebe povjerenih mi dobara. Pouči me da upotrijebim povjerena mi dobra kako ti želiš. Oprosti moje grijehe na materijalnom području.

Oprosti sve moje grijehe rasipnosti, ne vraćanje dugova, visoke kamate, trčanje za profitom, crno tržište, nagomilavanje zaliha, ponositost materijalnim dobrima, uništavanje tuđih dobara, i neispravno mjerenje, porezno izbjegavanje i ne davanje milostinje. U Isusovo ime!

Molitva za financijske probleme

Molitve za financijske probleme

Gospodine, trebam te

O Jahve, spasenje nam daj! Jahve, sreću nam daj! Blagoslovljen koji dolazi u imenu Jahvinu! Blagoslivljamo vas iz doma Jahvina! Psalam 118, 25-26

Dragi Oče, ti koji si milosrdan i dobrostiv, poslušaj moju molitvu! Previše je financijskog tereta i ne mogu ga više podnijeti. „O Jahve, spasenje nam daj!“. Gospodine, pokaži mi put da si olakšam ovaj teški teret. Podari mi svoju mudrost i stegu da mogu razriješiti ovu situaciju. Gospodine, čuvaj moje srce i moje korake, štiti me od lošeg savjeta i krivih postupaka. Približi me sebi, jer trebam tvoju utjehu i vodstvo.

Ja ću te nositi

„Slušajte me, kućo Jakovljeva, i svi koji ostadoste od kuće Izraelove! Ja sam vas ponio tek što se rodiste, i nosio vas od krila materina. Do starosti vaše ja ću ostat’ isti, do vaših sjedina podupirat ću vas. To sam činio; nosit ću vas i dalje, pomagati vas, izbavljati.“ Izaija 46, 3-4

Milosrdni i velikodušni Bože, ti si darivatelj svih darova. Ti poznaješ moje potrebe i prije nego ih ja iznesem pred tebe. Ti si me „iznio iz krila materina“ i obećao si me iznijeti iz problema na mom životnom putu. Gospodine, sada te molim da me izbaviš iz financijskih poteškoća koje su ti poznate. Gospodine, znam da je ova situacija bezizlazna samo u mojim očima, a da je tebi sve moguće. Ti si suveren, mudar i dobar. Molim te, udijeli mi mudrost i izbavi me, a tebi sva slava! Molim te, izbavi me da ti mogu vjerno služiti u svemu.

Kročenje u istini

Želim ti u svemu dobro i da budeš zdrav, kao što je dobro tvojoj duši. Veoma se obradovah kada dođoše braća i posvjedočiše za tvoju istinu: kako ti živiš po Istini. Čuti da moja djeca po Istini žive! – nema mi veće radosti od toga. Treća Ivanova poslanica 1, 2-4

Gospodine, hvala Ti na Tvojoj Riječi. Hvala Ti na poruci istine i ohrabrenja. Danas me posebno hrabre riječi apostola Ivana, jer one su poruka tvoje očinske ljubavi: „Želim ti u svemu dobro“. Gospodine, daj mi hrabrosti da ti vjerno služim u svemu što si mi povjerio. Pomozi mi da s mudrošću riješim svoje trenutne financijske poteškoće. Povrh svega, iako me danas tište financijske poteškoće, pomozi mi da se ne zagledam u njih, već da hodam u tvojoj istini i da se radujem vječnosti s tobom.

Red je na vama

Jeste li se našli pod financijskim opterećenjem? Molite danas za milošću i povjerenjem u Boga, da vas obdari razboritošću, mudrošću, usmjerenjem i da budete sposobni nadići svoju problematičnu situaciju te da se radujete.

PROČITAJTE JOŠ: