3 biblijska stiha koja vam mogu pomoći u usamljenosti i boli

biblijski stihovi usamljenost bol
Foto: Unsplash

Ako ste pritisnuti sa svih strana i osjećajte se svladano, okrenite se Bogu. Ova tri biblijska stiha vam mogu pomoći da se bolje nosite s usamljenošću, kaosom i boli.

Prevelik broj nas se osjeća samo, zatočeno i zbunjeno. To ne iznenađuje jer svijet može biti zaista prijevarno, komplicirano i obeshrabrujuće mjesto. No dok nas pritisci života pritišću prema dolje, trebamo se podsjetiti na to da postoji izvor utjehe i mira koji nam je uvijek dostupan. Evo tri biblijska stiha koji nam mogu pomoći da se bolje nosimo sa usamljenošću, kaosom i boli.

Jednostavno trebamo tražiti. Trebamo samo pitati. Trebamo se poniziti. U teoriji to je vrlo lako, no u praksi nešto što često pokušavamo izbjeći. Kada stvari postanu teške, zašto ne razgovarati sa Stvoriteljem? Mudre Izreke 30, 1 započinju s ključnim podsjetnikom:

Umoran sam Bože, ali mogu prevladati“.

Ponekad zaboravimo da, bez obzira na to koliko nam je dosta i koliko smo umorni, postoji nada za budućnost. Kada smo pritisnuti sa svih strana i kada se osjećamo svladanima, možemo se (i trebali bismo se) okrenuti Bogu. Izreke 30, 5 proklamiraju: Svaka je Božja riječ prokušana, štit onima koji se u nj uzdaju“.

U Izrekama 30 nas se isto tako podsjeća na to da se trebamo poniziti pred Bogom i pred drugima. Stih 6 nam govori da „ne dodajemo ništa Božjoj Riječi“, dok nas se u stihovima 32 i 33 upozorava na to da ne „planiramo zlo“.

Ako si bio luđak, pa sebe samoga uzdizao, ili ako si bio mislilac: Metni ruku na usta! Jer kad se udara mlijeko, izađe maslac, kad se razbije nos, poleti krv, i kad se draži na gnjev, zametne se svađa“. (Izreke 30, 32-33)

Kako se približavamo Božiću i kako se zbrka i kaos koji vladaju oko nas i oko naših obitelji sve više zahuktavaju, sjetite se ovih stihova. Ako ste svladani, okrenite se Bogu.

Ako ste u kušnji da se posvađate sa svojim voljenima, zastanite, razmislite i pomolite se. Kao što sam već napisao svatko od nas ima odgovornosti i uloge koje trebamo obnašati unutar obiteljskog kaosa ako i kada dođe do njega. Jednostavno rečeno: naše riječi i djela vrijede. Dok se približavamo danima Božića zapamtimo nekoliko važnih stvari:

– Ne mora naša uvijek biti zadnja.

– U redu je dopustiti da naši voljeni budu u krivu i u tišini se maknuti.

– Od dvije pogrešne stvari nikada neće nastati jedna ispravna.

– Ono što smo izrekli u ljutnji će se vratiti i progonit će nas.

– Bog nas poziva da budemo bolji, unatoč tomu što druga osoba čini ili govori.

Budimo bolji.

Autor: Billy Hallowell; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Faithwire.com