Naslovnica Zdravlje Kardiolog otkriva: Ova biljka čuva zdravlje srca i sprječava infarkt!

Kardiolog otkriva: Ova biljka čuva zdravlje srca i sprječava infarkt!

Nedavno istraživanje je dokazalo pozitivan utjecaj nekih biljaka na rad srca. Jedna posebno pomažu u očuvanju pravilnog rada srca. Snaga ove biljke je nevjerojatna.

Ljekovite biljke se koriste kao tradicionalno sredstvo za liječenje mnogih bolesti u raznim dijelovima sveta.

Kardiolog Ronald Koteler se slaže da su biljke ponekad bolje rešenje od lijekova. Naglašava da bi ovu namirnicu trebali konzumirati i zdravi ljudi kao preventivu.

Kurkuma

Kurkuma je biljka koja se u Indiji koristi tisućama godina. Nedavno je znanost počela uvažavati sve tehnike liječenja koje se kod njih desetljećima primjenjuju.

kurkuma u toploj vodi
Foto: Pixabay

Kurkumi se u tradicionalnom sustavu medicine pripisuju brojna ljekovita svojstva, između ostalog i pravilniji rad srca.

VIDI OVO: 9 načina na koje kurkuma može promijeniti vaš život

Doktor Ronald Koterel rekao je: “Kurkuma ne može nužno spriječiti srčane bolesti, međutim, začin bi teoretski mogao spriječiti srčani udar”.
“Klinička istraživanja pokazuju da korištenje kurkume dnevno prije operacije i nastavljanje 5 dana nakon operacije može umanjiti rizik od infarkta miokarda nakon bajpasa koronarne arterije.“

Može pomoći i da se preokrenu mnogi koraci u procesu bolesti srca. Glavna prednost kurkume, kada je u pitanju bolest srca, je poboljšanje funkcije endotela, koja je obloga krvnih žila.

VIDI OVO: Nevjerojatni rezultati istraživanja: Kurkuma djeluje protiv bolova bolje od tablete

Biljka blagotvorno djeluje na nekoliko čimbenika za koje se zna da igraju ulogu u srčanim bolestima. Poboljšava funkciju endotela i predstavlja snažno protuupalno sredstvo i antioksidans.

NAJNOVIJI ČLANCI