NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeBio je poznati svjetski model i homoseksualac, a onda je čuo za...

Bio je poznati svjetski model i homoseksualac, a onda je čuo za Isusa

Paul Darrow bio je poznati svjetski model. Prakticirao je homoseksualnost, a onda je čuo za Isusa.

“Htio bih vam ispričati o nerođenom djetetu čija je majka razmišljala o prekidu trudnoće i dječačiću kojeg je seksualno napastovao njegov ujak, vlastiti stariji brat i stariji susjed, sve do njegove desete godine”, tako je svoje svjedočanstvo o obraćenju započeo Paul Darrow, bivši model i homoseksualac.

Nakon više desetljeća borbe s bludom napokon pronašao ispunjen život

Još od ranog djetinjstva bio je okružen neprestanim strahom od nasilnih muškaraca, Paul priča kako je čeznuo za “muškom ljubavlju”.

“Tražeći potvrdu od drugih, posebno od zgodnih muškaraca, odlučio sam postati međunarodni modni model”, kaže Paul.

“Tražio sam princa na bijelom konju, koji bi me volio zauvijek”, no nije teško pretpostaviti da je krećući se po modnim pistama New Yorka, Pariza, Miamija uskoro upao u spiralu pohote i postao ovisan o bludu i prije nego što je potpuno sazrio.

Nakon više desetljeća borbe s bludom napokon pronašao ispunjen život
Snimka zaslona: Catholic Speakers

“Kao i većina homoseksualaca, mrzio sam Katoličku Crkvu jer je katoličanstvo stajalo između mene i onoga što sam najviše obožavao: seks je bio moj bog”, dodaje Paul.

I tu bi njegovoj priči bio kraj da mu Božja milost nije spasila život.

Ipak, zahvaljujući pravom Bogu, Paul je doživio nekoliko “duhovnih slučajnosti” (o kojima nije detaljnije govorio), koje su ga nakon 40 godina izostanka potaknule da se ispovijedi, pričesti i radostan vrati u Crkvu.

No, borba još nije završila. Iako kaže kako je uvidio stvarnu svrhu spolne intimnosti koja može biti samo između jednog muškarca i jedne žene, ovaj novoobraćenik nije mogao odolijevati napastima koje su ga nadjačavale.

“Otišao bih na ispovijed i pričest, počinio tjelesne grijehe, i iznova ponavljao isti obrazac. Osjećao sam da živim sramotnu tajnu, uhvaćen između onoga što me privlačilo i svoje vjere”, ispričao je Paul, koji je počeo stjecati uvjerenje da je čistoća za njega “nedohvatljiva”.

Bog je tada po drugi put intervenirao u njegov život

Ovoga puta preko vlč. Johna Harveya, jednog od osnivača katoličkog apostolata Courage (Hrabrost), koji pomaže osobama koje osjećaju istospolnu privlačnost da prihvate život djece Božje.

“Courage mi je dao nadu da se mogu osloboditi lanaca vlastite pohote. Dao mi je samopouzdanje da se udaljim od životnog stila kojim sam živio te da se ne bojim osuda onih koji promiču takav životni stil”, ispričao je Paul.

Nakon mjeseci borbe popraćenih molitvom počeo je stjecati kontrolu nad svojim pohotnim željama, sve do “milosnog trenutka” koji ga je oslobodio padanja pod utjecajem nečistih nagnuća. Od tog trenutka pa sve do danas, Paul uspijeva živjeti potpuno čistim životom.

Kao osoba koja se 40 godina izjašnjavala kao homoseksualac, tvrdi da je “živi dokaz da uvijek imamo šansu odoljeti našim nagonima i destruktivnim kulturnim silama”.

“Zamijenivši svoj nepotpuni homoseksualni identitet za potpuniji identitet [u Kristu], primio sam radost, slobodu i duhovno ispunjenje za koje nikada nisam znao da postoje”, kaže Paul.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare