Biskup planira iz helikoptera zaliti grad svetom vodom kako bi iz njega otjerao demone

Lokalni biskup Ruben Dario Jaramillo Montoya planira iz helikoptera zaliti svetom vodom kolumbijski grad Buenaventuru kako bi iz njega otjerao demone.

Grad je posljednjih mjeseci bio poprištem niza ubojstava, uključujući silovanje i ubojstvo desetogodišnje djevojčice. Takve „demonske“ opsjednutosti odlučio se riješiti jedan biskup.

Biskup, koji je osmislio nekonvencionalna sredstva za suzbijanje kriminala, dobio je potporu Nacionalne mornarice za svoj plan da izlije vodu po cijelom stanovništvu kako bi istjerao demone, prenosi Sputnik.

PROČITAJTE: Kako se obavlja egzorcizam ili istjerivanje đavla?

„Želimo proći cijelom Buenaventurom iz zraka i zaliti je svetom vodom da vidimo možemo li izvođenjem egzorcizma izvući sve one demone koji uništavaju našu luku, kako bi Božji blagoslov došao i oslobodio naše ulice od svih zlih stvari,“ rekao je biskup.

Katolički svećenik napomenuo je da bi vrag trebao biti uklonjen kako bi se vidjelo jesu li mještani u stanju „vratiti mir koji je grad izgubio sa svim tim zločinima, zlobom i krijumčarenjem droge“.

Veliki pokus s egzorcizmom, planira se sredinom srpnja, kada će se održati gradski festival, tvrdi biskup, prenosi Tribun.