NaslovnicaSvjedočanstvaBivši ateist je shvatio da kompleksnost ljudskog tijela dokazuje Boga

Bivši ateist je shvatio da kompleksnost ljudskog tijela dokazuje Boga

Ljudsko tijelo je neopisivo kompleksno, a ako zastanemo na trenutak i razmislimo o tome, zapravo je nevjerojatno i gotovo nemoguće kako naše tijelo funkcionira. No, za Boga ništa nije nemoguće.

To je shvatio i doktor Tommy Mitchell koji je prošao kroz pravu duhovnu evoluciju. Prije je bio medicinski stručnjak koji je zagovarao teističku evoluciju, no sada čvrsto zastupa kreacionizam te o njemu javno progovara i piše.

Nedavno je javno podijelio svoju priču, a u njoj se usredotočio na ono što ga je navelo na duhovnu evoluciju – kompleksnost ljudskog tijela. Ujedno je dao mišljenje o tome zašto drugi doktori često ne obraćaju pozornost na tu nevjerojatnu kompleksnost.

„Većina liječnika s kojima sam godinama radio bili su ateisti“, rekao je, „Cijeli taj problem o kompleksnosti ljudskog tijela nikada zapravo ne dođe na red jer ste uvijek zaposleni brigom za pojedine pacijente tako da nikada zapravo ne zastanete i ne pomislite: ‘Srce ili bubreg, ili bilo što drugo u tijelo je zapravo predivno’“.

Answering Atheists | Dr. Tommy Mitchell

Dr. Tommy Mitchell is a medical doctor, author, and speaker for Answers in Genesis. In this special episode of Answering Atheists, watch as host Billy Hallowell and Dr. Mitchell discuss materialism and naturalism. #PureTalk

Objavljuje Uplift & Serve u Srijeda, 19. lipnja 2019.

Mitchell je ujedno ponudio osobno mišljenje o tvrdnji da je ljudsko tijelo i sve u njemu rezultat slučajnosti:

„Kada zastanete i razmislite o kompleksnosti ljudskog tijela – bili to homeostatski mehanizmi koji reguliraju temperaturu, ili kiselina u tijelu, ili način na koji bubrezi reguliraju krvni tlak i tekućinu u tijelu, ili proteini za zgrušavanje krvi koji moraju biti u točno određenom položaju u točno određeno vrijeme i u točno određenoj količini kako ne biste iskrvarili i preminuli zbog posjekotine od papira na prstu – tada ostanete bez ijedne riječi“.

Nastavio je: „Kada zaista promislite o tome koliko je ljudsko tijelo zapravo komplicirano, onda jednostavno nije moguće da se radi o slučajnosti“.

Ovaj je doktor ujedno progovorio o svojoj preobrazbi od teističke evolucije na kreacionizam u tijeku koje je moramo „mnogo toga od-naučiti“, kako se sam izrazio.

Promislite i vi o tome koliko su naša tijela nevjerojatna, komplicirana i donekle, savršena – kao takva, nisu imala kako drugačije nastati osim po Bogu.

IZVOR:CBN News