‘Bog nas nije stvorio da mrzimo’: Bivši borac Hezbolaha prisjeća se susreta s Isusom

"Bog nas nije stvorio da mrzimo; nije nas stvorio da želimo vidjeti nekoga mrtvog. Nije nas dizajnirao za ove stvari. Ovo su planovi Sotone."

Početkom listopada Afshin Javid bio je u posjetu Izraelu sa svojom službom Cyrus Call, koja promiče prijateljstvo između Perzijanaca (Iranaca) i Židova. Ali kao i milijuni drugih, našao se usred rata kada je Hamas 7. listopada započeo krvavi napad.

Kao bivšem borcu Hezbollaha, ni samom Afshinu nasilje nije strano. Za CBN je odlučio ispričati svoju priču:

“Bio sam na putu za Sjedinjene Države kako bih preobratio kršćane na islam, i imao sam 30 ilegalnih putovnica u to vrijeme. Uhićen sam i stavljen u zatvor u Maleziji. Bio sam posvećen musliman koji ne samo da sam se klanjao u molitvi, nego sam čitao Kur’an svakih deset dana od korice do korice. Tako da sam bio vrlo predan u zatvoru”, rekao je Javid.

“Jednog dana, dok sam se molio, preda mnom se pojavi čovjek – normalne veličine, ali njegovo biće je sjalo poput svjetlosti. Ovo svjetlo nije normalno svjetlo. To svjetlo nosi identitet u sebi. Znao sam da je On svet i istog trenutka sam znao da ja nisam… Znao sam, iako sam se držao svih pravila i propisa islama, da nisam pravedan i nisam svet te da je jedino pravedno što može učiniti da me ubije“, prisjetio se.

“Ali nisam želio umrijeti. Pa sam otrčao u kut sobe, doslovno držao glavu u rukama i samo vikao, vičući, ‘Oprosti mi, oprosti mi, oprosti mi'”, rekao je Javid.

“I nisam mislila da će mi oprostiti jer je pravedan. Ipak, osjetio sam dodir na lijevoj ruci, a on je rekao: ‘Opraštam ti’.’ I osjetio sam kako je težina jednostavno pala s mene. Znao sam da mi je oprošteno, ali ne znam kako. Bio sam zbunjen. Ipak, kažem, u redu, ne razumijem. Samo Bog može oprostiti, ali ti si mi upravo oprostio. Ti si Bog, ali ti si drugačiji Bog od onoga o kojem sam učio. Ovo nije Allah. Pa tko si ti da mi opraštaš? A on reče: ‘Ja sam put, istina i život,’ nastavio je.

“Pomislio sam, to je jako moćno. Puno znači jer kao musliman, moliš ‘Pokaži mi da postoji pravi put.’ Put je smjer. Istina je nešto što mjeriš. Život je izvor, ali on tvrdi da je sve to troje. Nikad nisam mislio da je put osoba. Istina je osoba, i život je osoba, sve je to ista osoba”, objasnio je Javid.

‘Ne znam kako se zoveš?”

“Pa sam rekao: ‘Ne znam kako se zoveš?” A on je rekao: ‘Isus Krist.’ I kao da je netko zgrabio sve moje kosti iz mog tijela. Samo sam pao kao komad mesa na tlo. Samo sam počeo plakati”, rekao je za CBN News.

“To je kao, znate, da kao daltonist odjednom vidite boje, te shvatite da je svijet puno ljepši nego što ste ikada mislili. A ako me pitate što je svijet učinilo tako bezbojnim, to je mržnja, bijes to je u srcu svakog muslimana. Ljudi govore: ‘Zašto si mrzio Židove?'”, rekao je Javid.

“Nikada nisam upoznao Židova. Mislio sam da je Hitler dobar čovjek jer je učinio ono što je učinio. Jednostavno nije završio posao. Ne znam zašto sam ih mrzio. Nijedan Židov mi nikada nije učinio ništa loše. Bog nas nije stvorio da mrzimo; nije nas stvorio da želimo vidjeti nekoga mrtvog. Nije nas dizajnirao za ove stvari. Ovo su planovi Sotone. Kako misliš ubijati ljude kojima je Bog dao ovu zemlju hoće li zadovoljiti Allaha? Isus nije Bog koji slavi kada su Židovi ubijeni”, objasnio je.

“Nitko ne bi trebao slaviti kada jedan od sinova oca Abrahama ubija drugog.”

Kad je Javid posjetio dopisništvo CBN-a u Jeruzalemu, upoznao je Izraelku po imenu Sasha Ariev, čiju je sestru tinejdžericu oteo Hamas u napadima 7. listopada. On i njegova supruga su plakali dok su gledali njezinu priču. Predstavio joj se, izvan kamera, molio se s njom i ispričao joj se.

“Nema apsolutno nikakvog opravdanja ili objašnjenja koje bi sve ovo moglo učiniti u redu”, rekao joj je sa suzama u očima. “Nitko ne bi trebao slaviti kada jedan od sinova oca Abrahama ubija drugog. I samo želim reći da mi je žao što vaša obitelj prolazi kroz ovo.”

Sasha je bio zahvalan na njegovim riječima.

“Puno vam hvala”, odgovorila je. “Siguran sam da mnogi muslimani širom svijeta – ne žele da se ovo dogodi.”

Izvan kamera, Javid i njegova supruga pozvali su Sashu da ih posjeti na večeru.

Javid je istaknuo svoju podršku Izraelu.

“Stojimo uz sav židovski narod, uz narod Izraela. I oplakujemo njihovu tugu zbog članova njihovih obitelji koji su izgubljeni, ali i zbog prava Izraela na postojanje”, rekao je.

Na kraju intervjua za CBN News, Javid je uputio molitvu za one s obje strane u ratu u Izraelu.

“Stvoritelju neba i zemlje, Bože svemogući. Ti ljubiš svijet, cijeli svijet, sve ljude svijeta. Žrtvovao si Isusa Krista da ne propadnemo nego da imamo život vječni. Molim se danas da se objava Isusa Krista proširi među muslimanima i Jišmaelovim sinovima”, molio je.

“Oče, molim se da se sjetiš tog saveza s Jišmaelom, da ideš naprijed jer Jišmael je žedan za objavom ljubavi, za objavom Isusa Krista, za objavom spasenja. Oče, molim Te za ruku zaštite ne samo u Izraelu nego diljem svijeta. Daj nam vizije, snove i mudrost da govorimo mir u ovom ratu, u Isusovo moćno ime molim. Amen.”

NAJNOVIJE!