Bježite li od Božje volje
Foto: Unsplash

Jeste li ikada u svom životu bježali od Božje volje misleći: „Ja to nikada ne mogu učiniti“? 

Nakon što sam postao vjernik osjetio sam da me Bog poziva da propovijedam. E pa, nisam bio osoba koja bi ustala pred ljudima i samo počela pričati. Kao i većina ljudi imao sam ozbiljan strah od javnog govorenja. 

Bio sam više osoba iz pozadine. Volio sam dizajnirati i raditi takve stvari. No imao sam potajni strah da će me jednog dana Bog pozvati da propovijedam. No, razlog zbog kojeg nisam htio biti propovjednik bio je taj što sam mislio da su mnogi propovjednici vrlo neobične osobe. Mislio sam da su jako čudni. 

VIDI OVO: 5 znakova da put kojim idete nije po Božjoj volji

Sjećam se jedne takve osobe kada sam bio dijete. Išao bih na Corona del Mar plažu u Newport Beachu, a tamo bi često bio muškarac odjeven u crno od glave do pete sa šeširom s velikim obodom. On bi nam svima govorio da ćemo ići u Pakao. 

Stajao bih tamo u mojim kupaćim hlačicama i majici i mislio: „Što s njim nije u redu? Nadam se da nikada neću to morati raditi.“ Nisam htio biti taj tip. 

I evo me sada kao propovjednik. 

Možda ste rekli: „Gospodine, možeš mi dati ovaj dar, ali mi nemoj dati onaj dar.“ No Bog odlučuje koje će darove dati kojoj osobi. Apostol Pavao je ovo rekao o duhovnim darovima: „A sve to djeluje jedan te isti Duh dijeleći svakomu napose kako hoće“ (1 Korinćanima 12,11). 

Bog ne traži sposobnosti ni približno onoliko koliko traži dostupnost. Možda se osjećate nekvalificirano da služite Gospodinu. No, Bog ne poziva one kvalificirane; On kvalificira pozvane. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Harvest.org