5 znakova da put kojim idete nije po Božjoj volji

Ovi znakovi upozoravaju da put kojim idete nije po Božjoj volji za vas, te da bi se trebali što prije vratiti s tog puta.

Otprilike u ovo vrijeme prošle godine, moja obitelj i ja smo se odvezli u obližnji grad koji nismo dobro poznavali. Moja žena i ja smo se mijenjali za volanom tijekom cijelog puta. Tada se dogodilo da nas zamalo nisam uvalio u nevolju dok je moja žena vozila, a ja sam gledao u kartu i govorio joj kuda treba voziti.

U jednom trenutku sam shvatio da smo se izgubili, ali jednostavno nisam imao hrabrosti to priznati (kao i svi muškarci, zar ne?). Zato sam pokušao pronaći put natrag. Rekao sam ženi da skrene, a ona je s oklijevanjem poslušala. Na našu nesreću, doveo sam našu obitelj u jednosmjernu ulicu s teškim prometom i išli smo u pogrešnom pravcu.

Ponekad se nađemo u sličnoj situaciji: Toliko predano prolazimo kroz vremena, poslove, pozive, službe i odnose, misleći da je to Božja volja, a onda shvatimo da smo bili u zabludi cijelo vrijeme.

Božja volja je bitan aspekt ljudskog života. Izreke 19,21 nas podsjećaju: “Mnogo je namisli u srcu čovječjem, ali što Jahve naumi, to i bude.”

Kako možemo biti sigurni da nismo na krivom putu te predano činimo ono na što nas je Bog pozvao?

Slijede pet znakova da put kojim idete nije po Božjoj volji za vas, te da bi se trebali što prije vratiti s tog puta.

1. Stalna uznemirenost

Hodanje stazom može postati naporno kada naiđemo na nekoliko uzvisina ili rupa. Ali kada nailazimo na mnogo rupa, to više nije put, i zato postajemo stalno uznemireni. Ova stalna uznemirenost je znak da smo pošli pogrešnim putem te se moramo vratiti natrag.

2. Učestala iscrpljenost

Uznemirenost u maloj količini je normalna, ali učestala uznemirenost je znak da smo na pogrešnom putu. Isto vrijedi i za iscrpljenost. Ponekad nas Isus poziva da se odmorimo u Njemu (Matej 11,28), jer želi da smirimo, kako bi nam mogao reći da smo na pogrešnom putu.

3. Nekoliko zatvorenih vrata

Rečeno je da ako se jedna vrata zatvore, druga će se otvoriti. Ali što ako su sva vrata zatvorena? Kada dobivanje državljanstva nije uspjelo, prijave za posao nisu donijele nijedan poziv, i gase se odnosi s drugim ljudima, što vjerojatno znači da idemo pogrešnim putem.

4. Smanjeno zajedništvo s Kristom

Iznad svega, Božji poziv bi trebao učiniti da rastemo u pouzdanju i zajedništvu s Isusom. Stoga, ako nas poziv odvlači od bliskosti s Njim, možemo biti sigurni da smo na pogrešnom putu.

5. Jedva primjetan utjecaj na druge

Naš poziv ne bi trebao biti samo blagoslov za nas, već i za one oko nas. Kada nitko osim vas ne dobiva blagoslov što ste na tom putu, vjerojatno se ne krećemo najboljom mogućom stazom, koja je bi trebala biti na blagoslov svim ljudima s kojim smo u kontaktu.

Autor: Patrick Mabilog; Prijevod: Ivana R.; Izvor: Christian Today

PROČITAJTE JOŠ: